Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 24. 4. 2021.

| Društvo

Otvorena kancelarija udruženja "I ja se pitam" u kojoj Leskovčani mogu da prijave korupciju i zloupotrebe

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
udruženje
Otvorena kacelarija Udruženja; foto: Udruženje "I ja se pitam"

Građani Leskovca i okoline koji imaju problema sa korupcijom, nepotizmom, kao i zloupotrebom i nepoštovanjem njihovih prava od sada to mogu da prijave i u novootvorenoj kancelariji udruženja "I ja se pitam" koja se nalazi u tržnom centru "Cvećar". Za one koji nisu u mogućnosti da lično prijave problem na raspolaganju su društvene mreže i sajt Udruženja.

Članovi Udruženja su krajem prošle godine pokrenuli inicijativu "Imaš pravo da odlučuješ" i tokom javne rasprave u Skupštini Grada Leskovca dali su 15 predloga o kojima se raspravljalo, ali zbog epidemiološke situacije nisu bili u mogućnosti da prisustvuju sednicama, pa smatraju da je vlast iskoristila onlajn prenos kao argument da ne dozvoli direktne diskusije i suočavanje sa predstavnicima gradske vlasti.

Međutim, jedan od osnivača Udruženja Bratislav Stamenković ističe da su neki predlozi uključeni u plan za tekuću godinu.

Kao što je rešavanje odvodnog kanala u selu Veliko Trnjane, ali nismo zadovoljni celinom koja je predviđena, jer jedan deo naselja, koji je možda i najugroženiji, nije obuhvaćen planiranim radovima - kaže Stamenković.

Stav udruženja “I ja se pitam” je da je najvažnije da u državi ne zavisi sve od pojedinca i da je potrebno sistemski urediti funkcionisanje države i organa vlasti, na čemu oni, kako kažu, aktivno rade, a i građani su veoma zainteresovani za njihov rad, te Stamenković navodi da se stalno javljaju novi članovi i to ne samo iz Leskovca.

Pripremili smo više predloga aktivnosti sa kojima počinjemo direktno na terenu u saradnji sa ljudima ne samo iz urbane, već i iz ruralnih sredina, a imamo saradnju i sa više udruženja i inicijativa kao što su Porečje iz Vučja, Žene za Mir iz Leskovca, Dubočica u srcu, pojedincima koji imaju slične stavove i vrednosti kao i članovi udruženja - navodi on.

Da se zalažu za poštovanje prava pokazuje i primer da su uz pomoć građana pomogli sugrađanki da dobije ispravnu pijaću vodu. Na svom "Jutjub" kanalu pokrenuli su i prezentaciju "Decentralizacija vs. Centralizacija" u kojoj su zajedno sa ljudima iz struke za planiranje i razvoj objasnili važnost decentralizacije.

Građani koji žele da se priključe Udruženju ili da prijave problem, od sada to mogu da urade i lično, dolaskom u njihovu kancelariju u tržnom centru "Cvećar", a mogu da ih i kontaktiraju i putem njihovog novog veb-sajta gde postoji link za direktno slanje poruka udruženju na adresu [email protected], kao i preko Fejsbuk stranice Udruženja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    21:38 // 25. 4. 2021.

    A ko je ova cenjena gospoda?

  • Срба

    22:26 // 24. 4. 2021.

    Сг ће Меско да ви посети....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: