Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 31. 1. 2017.

| Društvo

Otvorena "pametna" učionica u niškoj gimnaziji za sve koji uče ruski

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
pametna učionica
Moderna učionica za učenike i profesore ruskog jezika; foto: Gradska kuća

Od narednog polugođa učenici Gimnazije “Svetozar Marković” će časove ruskog jezika slušati u novoj, moderno opremljenoj učionici. Osim njih, prema rečima direktora škole Marijana Mišića, “pametnu" učionicu moći će da koriste i osnovci, ali i studenti katedre za ruski jezik i književnost.

Mišić kaže da se učionice opremljene najsavremenijom opremom za izvođenje nastave - od table pa do stolica.

Ove učionica ima pametnu tablu, prostor je posebno uređen u skladu sa nekakvim idealnim normativima za jednu učionicu. Recimo, nema klupa učionici, već su tu stolice sa tablama za pisanje, zbog čega je moguće menjati raspored po potrebi, a svuda unaokolo je nastavni materijal - rekao je Mišić.

Direktor dodaje i kako će se ova učionica, u dogovoru sa rukovodstvom Gimnazije “Svetozar Marković” iznajmljivati osnovcima, studentima i profesorima, kako bi u njoj održavali seminare i radionice ruskog jezika.

Pored redovne nastave za naše učenike, biće održavane i radionice za učenike osnovnih škola. Biće održavani seminari za profesore ruskog jezike. Studenti katedre za ruski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu će tu moći da dolaze i da imaju svoju metodičku praksu, da drže besplatne časove ruskog jezika - kazao je Mišić.

Osim toga, navodi direktor gimnazije, u planu su i tematske filmske večeri i "sve ono što bi jedan Centar za kulturnu razmenu trebalo da sadrži".

Ideja ovog projekta je, kaže Mišić, da se pomogne popularizaciji ruskog jezika i da se na neki način omogući pozitivna perspektiva studentima koji završavaju ruski jezik i književnost.

Ovaj projekat u okviru programa “Zajednici zajedno”, navodi Mišić, finansijski je podržala Naftna industrija Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tina

    20:09 // 31. 1. 2017.

    Učila sam ruski mogu da ''se slikam'' u toj namenskoj učionici zajedno s učenicima,studentima,predavačima i direktorom.Kad će Niš da krene kako valja bez ovih ''inovacija''.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: