Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 1. 2. 2019.

| Društvo

Otvorena stomatološka ambulanta za decu iz svih vrtića "Pčelice"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti

"Zubić vila" se nalazi u Ulici Jelene Dimitrijević, u ambulanti "12. februar", a uređena je tako da mališani u njoj mogu da se igraju i oslobode straha od zubara. Namenjena je deci iz svih 26 vrtića Predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu.

Predstava-zubari;-foto:-JV-J.-A Mališani kažu da se ne plaše zubara; foto: JV-J. A. Ordinacija u kojoj će mališani moći da idu na pregled je uređena tako da je čekaonica zapravo prostor za igru. Direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić kaže da su to osmislili kako bi se deca kroz igru oslobodila straha od belog mantila.

Danas smo dobili jednu divnu zubnu ordinaciju koja se nalazi na teritoriji Opštine Crveni Krst i koju smo uradili zajedno sa Domom zdravlja. Ordinaciju su osmislili i naši vaspitači koji su oslikali sve ove divne murale na zidovima - dodaje Mitićeva.

Stomatoloska-ordinacija-za-decu;-foto:-JV-J.-A Namenjena deci koja idu u vrtiće "Pčelice"; foto: JV-J. A.Mališani koji su prisustvovali otvaranju ambulante kažu da se ne plaše zubara i da će redovno dolaziti na pregled, a drugarima su poručili da redovno peru zube, da bi što duže bili zdravi.


Direktorka: Pare nisu bitne

26 vrtića "Pčelice" trenutno pohađa 6.380 mališana, kaže Mitićeva, a svi oni moći će ubuduće da posete stomatologe u novom, renovinarom prostoru. Nekada je to bio deo ambulante za odrasle koju su preuredili, ali direktorka nije želela da govori o tome koliko je para uloženo u renoviranje. Kartoni-stomatologija;-foto:-JV Kartoni spremni; foto: JV-J. A.

Ovo je bila ambulanta za odrasle, a finansije nisu ni bitne u ovom trenutku, bitno je da su deca dobila ovaj prostor i to smo zajednički uradili - Dom zdravlja, Opština Crveni Krst i "Pčelica" - kazala je Mitićeva.

Stomatološka ordinacija je namenjena deci do 6 godina, a radiće samo radnim danima od 7 do 20 sati, uz terenski rad prepodne sredom i petkom.

Ambulanta-12.-februar;-foto:-JV Nalazi se u ambulanti "12. februar"; foto: JV

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Malisa Djokic

    13:33 // 6. 2. 2019.

    Da li sam dobro razumeo da moje i druga deca koja ne idu u Pčelicine vrtiće ne mogu da koriste ovu novootvorenu ordinaciju ??? Em ste decu nagurali preko veze u državni vrtić em im sad pravite posebne oridinacije kao da zubara nema u Domu zdravlja. Kakva diskriminacija ,kakav bezobrazluk ! Još se hvalite. Jupiii !

  • Sanja

    14:01 // 2. 2. 2019.

    Ideja je lepa, ali lokacija katastrofalna.
    Ne razumem zaista kako ti zamisljate, sa malim detetom treba neko da putuje u deo grada gde je lose resen autibuski prevoz i da preseda dva puta minimum. Verovatno se podrazumeva da svaki roditelj ima auto i dozvolu ?!? Bolke da ste to urafili onda u Niskoj banji, bar bi se prosetala deca po cistom vazduhu, a ne cak tamo , na Bulevaru 12.februar

  • Pantelija

    21:14 // 1. 2. 2019.

    A doktori koji rade primljeni bez konkursa preko veze ..stranke,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: