Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 23. 12. 2020.

| Društvo

Otvorene prijave za “INNOWAT” predavanja za razvijanje inovativnih rešenja u upravljanju vodama

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
GAF
Predavanja će početi 15. februara na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu; Foto: V. Millić

Kroz modul “INNOWAT” promovisaće se istraživanja u oblasti upravljanja vodnim resursima kako bi se razvila nova inovativna i interdisciplinarna rešenja u sektoru voda i podsticanja mladih istraživača da se uključe u istraživanje, kažu iz Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Dodaju i da za predavanja, koje će početi 15. februara na tom fakultetu preko "Moodle" platforme, zainteresovani mogu da se prijave do 15. januara.

Iz GAF najavljuju da će modul sprovoditi u naredne 3 godine kroz uvođenje nastavnih jedinica na studijama iz oblasti evropskih integracija primenom nove metodologije u nastavi prilagođenoj potrebama studenata osnovnih i master akademskih studija tehničko-tehnološkog usmerenja i stručnjacima iz vodoprivrede.

Realizacija “INNOWAT” modula kroz obrazovni proces, stvoriće uslove i resurse za implementaciju održive EU politike u oblasti upravljanja vodnim resursima. Modul čine devet nastavnih aktivnosti (interaktivnih predavanja) i trajaće 90 časova (12 nedelja). Nastava i sve ostale aktivnosti na “INNOWAT” modulu biće realizovane na srpskom jeziku - kažu iz fakulteta.

Školska godina modula završava se seminarom, navode u saopštenju, na kojem polaznici izlažu svoja zapažanja do kojih su došli u radu sa svojim mentorima kroz usmenu prezentaciju svojih seminarskih radova, a planirana je i organizacija okruglog stola sa učešćem privrednika i studijska poseta vodoprivrednom preduzeću.

Polaznici koji uspešno realizuju sve navedene zadatke mogu da apliciraju za dobijanje sertifikata Univerziteta u Nišu o završenom “INNOWAT” modulu. Sertifikati koji će se dodeljivati biće potpisani od strane Centra za doživotno učenje Univerziteta u Nišu i predstavljaće legitiman dokument koji verifikuje dodatno znanje kandidata - pojašnjavaju iz GAF.

Prijavni formular za učesnike su na internet adresi modula, a kako kažu u saopštenju, troškove realizacije “INNOWAT” modula u potpunosti pokriva Evropska unija kroz program Erazmus+ Žan Mone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goga

    16:04 // 23. 12. 2020.

    Te gu Mara, ko gugutka na direci je :)

  • Mara

    13:20 // 23. 12. 2020.

    Bar nešto pametno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: