Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 11. 12. 2017.

| Društvo

Otvorene prijave za inženjersko takmičenje u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
BEST Niš
Studenti mogu da se prijave do 15. decembra; foto: Wikimedia commons

Budući inženjeri, studenti svih fakulteta u Nišu, mogu da se prijave na inženjersko takmičenje koje organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope BEST, a timovi će se nadmetati u dve kategorije - “Team design” i “Case study”. Konkurs je otvoren do 15. decembra.

“Team design” podrazumeva rešavanje nekog inženjerskog problema, pojašnjavaju, kao i konstruisanje naprave od obezbeđenih materijala, koja će moći da izvrši zadatu funkciju.

“Case study” omogućava takmičarima da kroz pronalaženje i prezentovanje rešenja određenog tehničko-menadžerskog problema testiraju svoje znanje, veštine, originalnost i inovativnost.

Zbog ovakvog koncepta takmičenja nije neophodno da studenti budu sa tehničkih fakulteta, već je na prvom mestu kreativnost i domišljatost. Opisi zadataka, kao i prezentacija rešenja biće na engleskom jeziku. Samo takmičenje se sastoji od po nekoliko timova, sa po četiri takmičara - dodaju iz organizacije BEST.

Oni koji bi da se prijave mogu da oforme timove od 4 člana, a u slučaju da nemaju oformljen tim, studenti mogu da se prijave i pojedinačno i tim će se onda sastaviti od pojedinačnih prijavljenih takmičara.

Pobednici će dobiti vredne nagrade, kažu, kao i plasman u dalju rundu takmičenja “EBEC Challenge Balkan”.

Inženjersko takmičenje će se održati na Elektronskom fakultetu u okviru Dana inženjera od 22. do 24. decembra.

Organizatori iz Udruženja studenata tehnike Evrope BEST Niš kažu da ovo nadmetanje daje jedinstvenu priliku mladim budućim inženjerima da prošire svoja znanja pokušaju da reše neke praktične zadatke. Cilj je da se kod studenata podstakne timski i takmičarski duh, kroz rešavanje nekih problema u oblasti inženjerstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: