Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 8. 5. 2018.

| Društvo

Otvorene šahte kod zgrada u Durlanu, jedna blizu dečijeg igrališta

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Otvoren šaht mogao bi da bude opasan za decu koja, ali i vozače; foto: čitalac

Na parkingu zgrade u Ulici Dragiše Mišovića u niškom naselju Durlan je poklopac jednim delom upao u šaht, a na samo 50 m odatle, u blizini igrališta, poklopca na šahtu nema, pa je otvorena rupa potencijalna opasnost za prolaznike, posebno noću. U Vodovodu kažu da će izaći na teren, ali da je za njih najverovatnije zadužena skupština stanara.

Na otvorene šahte koje mogu da budu opasne i za vozače koji se parkiraju ispred zgrade 138, ali i za građane i decu koja stanuju u ovom naselju, ukazao je Nišlija preko aplikacije “Prijavi problem”.

U pitanju su dve šahte u Durlanu, blizu pijace, u Ulice Dragiše Mišovića. Jedna se nalazi iza zgrade 138, na samom parkingu. Poklopac je propao i šahta je većim delom otvorena. Druga otvorena šahta se nalazi na samo 50 m od ove zgrade, u blizini Policijske stanice, ispred dečijeg igrališta - napisao je čitalac.

Fotografije otvorenih šahti koje “prete” njegovim komšijama zabeležio je juče, ali nije poznato koliko dugo tako stoje. oštećen šaht Šaht na parkingu ispred zgrade 138; foto: čitalac

U niškom Javno-komunalnom preduzeću Naissus kažu da su poslali ekipu da vidi o čemu je reč, ali da su pomenute šahte najverovatnije u nadležnosti skupštine stanara tih zgrada, a ne niškog Vodovoda.

Skupštine stanara su dužne da menjaju šaht poklopce na njihovim priključcima. Ekipa je izašla na teren da vidi šta je, s tim što ovo prvo što je na parking prostoru je sigurno u nadležnosti skupštine stanara čim se nalazi na takvom prostoru. I ovo drugo je verovatno, ali proveriće i onda ćemo da znamo - pojašnjavaju u Vodovodu.

Kažu i da su to “priključne šahte” koje stanari treba sami da održavaju. Praksa je, dodaju, da stanari to ne rade, jer ne mogu da se dogovore ili ne znaju da je to njihov posao. Zato apeluju na skupštine stanara da vode računa o šaht poklopcima i menjaju ih kada primete da su oštećeni ili da ih nema i da to čine na vreme, a ne tek kada neko propadne.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    20:41 // 9. 5. 2018.

    Ma pogledajte celom duzinom na sta lice zelene povrsine na dzngle i prasume dete i ne pustam tu da se igra od silnog stakla djubra i ostalih skalamerija...

  • Durlan

    16:02 // 8. 5. 2018.

    Cekate da skupstina stanara to resi... pa oni ne umeju da se organizuju ni da pociste smece iz tog igralista...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: