Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 29. 8. 2013.

| Društvo

Otvoreni Dani Vranja

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
IMG-1340.JPG

U Muzej kući Bore Stankovića u Vranju u sredu je svečano otvorena kulturno-turistička manifestacija Dani Vranja koja će trajati do 1. septembra i koja se odvija pod sloganom “Tradicija i duh Vranja u novim vremenima”.

Brojne goste pozdravio je gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji je u svom govoru podsetio na specifičan duh Vranja, koji se tradicionalno prenosi kroz vekove zahvaljujući ljudima koji su ga negovali. Tome u prilog ide i čijenica da je vranjska gradska pesma upisana nedavno i u knjigu nematerijalnog kulturnog nasleđa. IMG-1334

O vranjskoj gradskoj pesmi sinoć su govorili i Saša Srećković, viši kustos Etnografskog muzeja u Beogradu i predsednik Nacionalne komisije za nematerijalno kulturno nasleđe, Suzana Arsić, naučni saradnik Etno-muzikološkog instituta pri SANU, Zoran Dimić koordinator juga Srbije za nematerijalno kulturno nasleđe i Branimir Stošić Kace. IMG-1348

Muzički su program obojili izvođači izvornih pesama Branimir Stošić Kace i Ivana Tasić.

U istom ambijentu, nakon besede o vranjskoj gradskoj pesmi, ljubitelji pozorišne umetnosti imali su prilike da uživaju u poetsko-muzičkom kabareu “Arte”.

Promena režima saobraćaja

Zbog održavanja manifestacije „Dani Vranja 2013.“ od četvrtka, 29. avgusta do nedelje, 01. septembra, od 19h do 01:30h, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Beogradska, 29. novembra i  Ivana Milutinovića, iz pravca Ulice Bore Stankovića prema Ulici Beogradskoj.

Saobraćaj iz Ulice Kralja Stefana Prvovenčanog biće preusmeren u ulicu Bore Stankovića.

Iz Direkcije za izgradnju apeluju na građane da u ovom periodu uklone svoja vozila sa parking prostora u Ulici 29. novembar, kao i vozila sa parkinga iz ove ulice.

Iz Direkcije napominju da neće snositi eventualne štete na automobilima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola ČD Pešić

    12:03 // 29. 8. 2013.

    I dopuna informacijom da će se u VRANJU od 30.08.- 01.09. održati i 13. SUSRETI ENIGMATA Srbije na kojima će, pored ostalog, biti proglašeni pobednici 8.FEZa - Niš-2013 u organizaciji enigmata Niša.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: