Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 16. 7. 2021.

| Društvo

Otvoreni vrtići u OŠ "Njegoš" i školama u Sićevu i Ostrovici

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
217397183_1149729272213187_6659243461305282385_n
Vrtić u školi; foto: T. T.

Osnovna škola "Njegoš" u Nišu otvorila je danas odeljenje za decu od 3 do 5 godina, pa roditelji koji do sada nisu uspeli da upišu mališane u vrtiće na teritoriji opštine Pantelej, mogu da konkurišu za taj prostor. Odeljenja za decu tog uzrasta otvorena su i u Osnovnoj školi "Nadežda Petrović" u Sićevu i Ostrvici, pa direktorka ističe da sada roditelji neće morati da vode decu u gradske vrtiće.

Zbog velikog broja dece koja su na listi čekanja, marta je počelo spremanje odeljenja za decu u OŠ "Njegoš". Upis za decu iz Panteleja, kaže direktor škole Bojan Krstić, u toku je, pa navodi da će od septembra biti oformljena grupa od 20 do 25 mališana.

Razgovarali smo sa gradonačelnicom, videli smo da ima mogućnost i za otvaranje još jedne prostorije, kako bismo na teritoriji gradske opštine Pantelej i gradu Nišu pomogli da svoje mesto nađu mališani do 50 njih - najavljuje Krstić.

Nije poznato kada bi mogli da otvore i drugo odeljenje, jer kaže da ne želi da daje konkretne rokove, ali očekuje da će biti veoma brzo. 211389470_235035265120189_1399558510213669411_n U OŠ "Njegoš" mesta za 25 mališana; foto: T. T.

Pored ove gradske škole u Nišu, danas je i škola u Sićevu dobila vrtić koji će od jeseni pohađati 13 mališana, kao i izdvojeno odeljenje te škole u Ostrovici. Direktorka Lidija Ćirić ističe da sada roditelji neće morati da vode decu u vrtiće u gradu.

U ovom vrtiću sada čeka 10 deteta, ali do oktobra imaćemo 13, dole u Ostrvici imamo 10 isto, imaćemo do septembra 11. Dugo smo čekali na otvaranje ovog vrtića, tri godine je meni bilo potrebno od ideje do realizacije - kaže ona.


U Nišu na upis u vrtić čeka 420 dece

U novim vrtićima unutar škola radiće, kako kaže direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić, vaspitačice te ustanove.

Samim tim omogućiti "Pčelici" da smanji listu čekanja koja je u ovom trenutku 420 mališana - navodi ona.

211113523_4290666527646905_6204435107833622467_n Novi vrtić u Sićevu; foto: T. T. Pored dva vrtića u izgradnji u Brzom Brodu i Novom Selu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavljuje i početak gradnje dugo najavljivanog vrtića u Panteleju za proleće.

Polako, ali sigurno kraj godine ćemo završiti sa dva nova vrtića, još dva nova vrtića koja se sada završavaju, a ono što nas raduje to je da već možda na poleće krenemo sa izgradnjom onog dugog najavljivanog vrtića u Panteleju u naselju blizu Somborskog bulevara - navodi ona.

Podsetimo, roditelji za čiju decu nema mesta za boravak u vrtiće, upisuju ih i u privatne uz subvencije. Oni su se krajem februara pobunili jer je Grad odlučio da umesto privatnim vrtićima subvencije uplaćuje na račune roditelja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JA

    07:06 // 17. 7. 2021.

    A HRANU I PECIVO IZ PČELICE VISE NECE NI PSI! ZABOGA KVALITET JE TO A TU JE I NUTRICIONISTA KOJI MORA DA BUDE DIREKTORKIN MILJENIK! LJUDI SNALAZITE SE, NA DRUGACIJI NACIN ZA CUVANJE SVOJE DECE AKO I MALO VOLITE SVOJU DECU!

    • Dr Milunka

      14:56 // 17. 7. 2021.

      A gresis ti JA lepo deca sve poruckaju a i ti ruckas i lepo se naruckas ali mnogo si mrzis pa nemoz se uhojis. Druga stvar je sto pojma nemas pa si pises da tek nesto pises.
      Leleee uzmi si bonu pa u kolo se vati sa zlocesti.
      Ajde kreni si

  • Sonjadjus

    17:28 // 16. 7. 2021.

    Ma sram vas bilo sve odreda u Pcelili a ponajvise direktorku koja je umislila da je sve i sva. Umesto da grade vrtice, da upisuju decu, ona tera "strogocu" i koristi zaposlene koji slepo slusaju zbog parceta hleba zarad svoje funkcije i ulagivanja svojim stranackim nadredjenima.

  • Sladja

    15:54 // 16. 7. 2021.

    Koja crna deca u Sicevu i Ostrovici? Pa tamo je skola jos pre deset godina trebala da se spoji sa skolom iz Niske banje, imala je sa svim isturenim odeljenjima 120 dece a direktorica sad se hvali otvaranjem vrtica. Sta bulazni? Umislila da je neko i nesto!!! Muz joj ispunio zelju da direktoruje. Svr je ovo dno dna.
    Zemljo Srbijo ovo nisi zasluzila!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: