Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 25. 12. 2013.

| Društvo

Ove godine 7 dobitnika nagrade "11. januar"

Autor:S. JanačkovićIzvor:
nemanja-radulovic-violina.jpg
Nemanja Radulović je svetski poznat violinista

Violinista Nemanja Radulović, srednjoškolac Jovan Milić i direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović ovogodišnji su dobitnici nagrade "11. januar", koja je posthumno dodeljena i predsednici Udruženja samohranih majki Miroslavi Jovanović.

Ovo najviše gradsko priznanje dobili su i kolektivi: Gimnazija "Stevan Sremac", Fudbalski klub Radnički i Simfonijski orkestar Niš.

Kako je na Konferenciji za novinare rekao predsednik Komisije za dodelu nagrada Skupštine Grada Mile Ilić, u ovakvoj odluci bili su saglasni svi članovi Komisije, a dobitnici su izabrani na osnovu njihovih višegodišnjih rezultata.

- Ukupno su stigla 32 predloga, 12 za kolektive i 20 za pojedince. U odlučivanju su učestvovali svi članovi, i to jednoglasno - kaže Ilić.

Mile Ilić Predsednik Skupštine Mile Ilić ujedno je i predsednik Komisije za dodelu nagradaObrazlažući čime su laureati zaslužili ovo priznanje, Ilić je istakao da je Miroslava Jovanović pokazala izuzetan odnos prema rešavanju problema drugih, a predlog da se njeno ime nađe na listi nagrađenih podnelo je preko čak 50 organizacija.

O virtuozu na violini Nemanji Raduloviću, koji se školovao u Nišu, a sada živi u Parizu, Ilić je rekao da na najbolji mogući način u celom svetu promoriše Niš i da je ovim, nakon što je proglašen počasnim doktorom nauka Univerzitta u Nišu, dobio još jedno priznanje svog grada.

Ilić je posebno istakao uspeh Jovana Milića iz MTŠ "15. maj" koji je najmlađi dobitnik ove nagrade postao na predlog drugova.

- Ne samo što je najbolji učenik, već je iskazao natprosečnu preduzimljivost s obzirom na to da je osnivač učeničke kompanije koja proizvodi bumerange i u njoj zaposlio 5 drugova. Uz to, Milić svake subote organizuje akcije čišćenja grada - rekao je Ilić.

Zoran Radovanović je priznanje zaslužio, obrazlaže Ilić, "angažovanjem u prikupljanju dokumentacije, donošenju odluka i početkom radova na izgradnji Kliničkog centra".

- Klinički centar u Nišu je jedini u Srbiji koji je započeo izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće zgrade, što je investicija u vrednosti od 35 miliona evra - istakao je Ilić.

Gimnazija "Stevan Sremac", prema njegovim rečima, nagradu je zaslužila kao prva niška gimnazija koja postoji već 135 godina i koja je i ranijih godina predlagana za dobitnika. FK Radnički je nagrađen "zbog rezultata, civilizovanog ponašanja navijača i zato što je niški brend".

- Grad je srasao sa Radničkim i Radnički sa gradom. Nagradu će primiti predsednik Kluba, vođa navijača i kapiten - najavio je Ilić.

Treću nagradu za kolektiv dobio je Niški simfonijski orkestar koji obeležava 60 godina postojanja.

Nagrade će biti uručene na svečanoj sednici Skupštine Grada, koja će 11. januara u 12 sati biti održana u Narodnom pozorištu. Dobitnicima će ravnomerno biti podeljen iznos  od 500.000 dinara

FK Radnicki Fudbalski klub Radnički obeležava 90 godina postojanja (foto: Aleksandar Veselić)

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dulex

    12:00 // 27. 12. 2013.

    Čestitke svima koji su nagrađeni, apsolutno zasluženo.Ovakve rezultate treba uvek nagraditi i time dodatno stimulisati ove uspešne ljude da nastave sa ovakvim radom i postizanjem visokih rezultata.

  • Nebojsa Ozimic

    10:05 // 27. 12. 2013.

    Cestitke nagradjenima,posebno Milicu i Tiger Zokiju

  • Ceca

    21:59 // 26. 12. 2013.

    Posteno, cestitke dobitnicima nagrada I puno uspeha u daljem radu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: