Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 22. 1. 2018.

| Društvo

Ove godine kamere i na raskrsnici kod Ureda u Nišu

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
kamere
Još jedna raskrsnica pod kamerama koje beleže prekršaje; Ilustracija; foto: JV arhiva

Još jedna frekventna raskrsnica u centru Niša biće "pokrivena" kamerama, kažu u Gradskom veću, a to bi trebalo da spreči vozače da prolaze na crveno i prave druge prekršaje dok prolaze semafore. Kamere će biti postavljene na raskrsnici na Uredu od sredine godine, najavio je većnik Igor Vojinović.

Kaže da se ovakav sistem pokazao kao dobra preventiva od saobraćajnih prekršaja, jer ih je na Crvenom pevcu, gde kamere stoje više od dve godine, trostruko manje. Ovaj sistem prepoznaje registracije na vozilima i detektuje prekršaje, što će biti moguće i na raskrsnici ulica Kneginje Ljubice i generala Milojka Lešjanina.

U prvih mesec dana kada je postavljen ovaj sistem na Crvenom pevcu bilo je 600 saobraćajnih prekršaja - prolazak na crveno i pogrešno prestrojavanje, u novembru 2017. imali smo 210 ovakvih prekršaja. Da ne govorim da se na taj način obezbeđuju dodatna sredstva iz kojih se finansira dodatno povećanje bezbednosti kroz nabavku opreme i kroz sprovođenje određenih projektnih aktivnosti - navodi Vojinović.

Postavljanje video-nadzora na raskrsnici na Uredu koštaće oko 17,5 miliona dinara, a Vojinović kaže da bi to moglo da bude urađeno u trećem kvartalu ove godine.

To je vrlo nezgodna raskrsnica, a ovaj sistem će značajno da doprinese bezbednosti - dodao je Vojinović.

Podsetimo, kamere na Crvenom pevcu postavljene su sredinom 2015, kada su stubovi stavljeni nasred staze za slepe i slabovide, koja je kasnije pomerena. Snimanje funkcioniše od novembra te godine, a za samo tri i po meseca, "uhvaćena" su 1.500 prolaska na crveno.

Bivši načelnik policije Ninoslav Mitić je u septembru 2016. godine najavio da će sve važne saobraćajnice biti "pod kamerama" koje će čak moći da prepoznaju lica prestupnika. Međutim, Niš još nije pokriven video-nadzorom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Danijela

    15:04 // 23. 11. 2018.

    Interesuje me da li postoje kamere u ulici Vojvode Putnika? Pitam za semafor koji vrlo cesto ne radi.

  • djordano

    16:05 // 23. 1. 2018.

    Zasto ne postave sekundare da vozaci vide kad ce se upaliti tj. ugasiti svetlo. Jeftinije je i psihicki delotvornije. Za ove pare mogu da se zakrpe rupe po gradu.

  • sasa

    13:29 // 23. 1. 2018.

    Ajde vi sad malo istrazite koji model kamere ce da stave, da izracunamo i njenu cenu po gramu, pa da krenemo da ih valjamo na berzi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: