Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 31. 10. 2019.

| Društvo

Ovog vikenda džedaji se okupljaju u Nišu na konvenciji pop kulture

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Džedajkon-foto-Vanja Keser
Posetioci mogu iskusiti lightsaber mačevanje u virtuelnoj realnosti; Foto: Vanja Keser

Fanovi filmova, serija i stripova, ljubitelji igrica, azijske kulture, stand-ap komedije, kao i naučne i epske fantastike, okupiće se 2. i 3. novembra u Oficirskom domu na Džedajkonu. Najveća konvencija popularne kulture u ovom delu Srbije, kako je opisuju organizatori, po treći put se održava ovog vikenda u Nišu.

Organizatori najavljuju da program za ovu godinu donosi najveću BUM gejming arenu do sada, sa više od 350 takmičara u popularnim igricama kao što su LoL, Fortnite i šampionatu južne Srbije u PES-u i FIFI. VAK_1650 Svako može da dođe kostimiran; Foto: Vanja Keser

Na ulazu u Oficirski dom će biti veliki market skver u kome možete pronaći sve što ste ikada poželeli da kupite, a vezano je za fandom koji volite - od igračaka za decu, preko nakita i stripova, pa do ozbiljnih kolekiconarskih primeraka. Možete iskusiti lightsaber mačevanje u virtuelnoj realnosti i postaviti novi rekord koji vam donosi nagradu ili učestvovati u Boardgame turniru - kaže osnivač Džedajskog pokreta u Nišu Miloš Antić.

Na glavnoj Džedajkon bini posetioci će, prema najavama, oba dana od 17 do 21 sat moći da učestvuju u panel diskusijama o popularnom Džokeru ili Riku i Mortiju, K-POP plesu i takmičenju u Cosplay-u, ali u stand-ap komediji i nastupu Voice rok-pop hora.

Čućemo i životne priče onih koji su uspeli da prate svoje srce, rade ono što vole i pomažu drugima, a kao i svake godine, i ove ćemo proglasiti džedajske vitezove - dodaje Antić.

VAK_1893 Neka sila bude sa vama; Foto: Vanja Keser Ljubitelji Džedajkona moći će da učestvuju u kvizovima i osvoje nagrade, a za najmlađe su organizovane radionice na kojima će praviti igračke za svoje board igre.

Ono što karakteriše ovaj događaj jeste sloboda posetilaca da se kreativno izraze, pa i na ovogodišnji Džedajkon mogu da dođu kostimirani u svoje omiljene super heroje i likove iz filomova, serija ili igrica - dodaju organizatori.

Karte koštaju 350 dinara, a ulaz je besplatan za decu do 7 godina. Organizatori ističu i da će novac prikupljen od prodaje karata ove godine biti deo fonda za drugi "Vlasina kamp – sila prati hrabre” koji se organizuje za decu i mlade bez roditeljskog staranja.

U prethodne dve godine, navode, konvenciju je posetilo više od 5.000 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: