Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 4. 9. 2018.

| Društvo

Otvoren azil za napuštene životinje u Dimitrovgradu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Azil rešenje za napade psa lutalica
Azil rešenje za napade psa lutalica; foto: FAR/Ž. Conević

Nakon što je nekoliko godina najavljivana izgradnja, a potom u aprilu ove godine i počela izgradnja, konačno je otvoren azil za napuštene pse i mačke u Dimitrovgradu, gde su već smeštene prve životinje. Prihvatilište trenutno može da ugosti 43 životinje, a kako kaže direktor Komunalca Vasil Taškov, planirana je dogradnja još 10 bokseva.

Izgradnjom prihvatilišta na brdu Oštri vrh, kako najavljuju iz Komunalca, biće rešen problem pasa lutalica koji su ranije ove godine napadali građane, pre svega najmlađe.

Tehnički direktor Javnog komunalnog preduzeća Vasil Taškov kaže da je Republička veterinarska komisija obišla objekat i da su dobili dozvolu za hvatanje i smeštaj životinja.

Veterinarski inspektori su obišli objekat i dali dozvolu za rad. Bili su iznenađeni uslovima koje prihvatilište ima - kaže Taškov.

U okviru lokalnog komunalnog preduzeća formirana je šinterska služba koja je već počela sa hvatanjem životinjama.

Krenuli smo sa radom, već smo imali jednu akciju hvatanja. Prioritet su bili delovi oko škola, vrtića, kao i uži centar grada. Sada slede akcije hvatanja na periferiji, u prigradskim naseljima, ali i po prijavi građana - objašnjava direktor.

Azil održavaju radnici Komunalca, a tu je stalno i veterinar koji vakciniše napuštene životinje

Objekat na kome je izgrađen azil svojevremeno je Opština kupila od Vojske, a on je dodeljen komunalnom preduzeću na gazdovanje. Trenutno mogu da se smeste 43 životinje, a gradiće se još 10 bokseva gde će moći da se zbrine još 20 životinja.

Imamo pravilnik o hvatanju životinja, a možemo da se pohvalimo da jedini u Srbiji imamo pušku za trenutno uspavljivanje agresivnih životinja. To radimo isključivo noću i to će raditi veterinar koji je zaposlen u našem preduzeću - kaže Taškov.

Vrednost radova na izgradnji azila je oko 6 miliona dinara, a finansirano je iz budžeta Javnog komunalnog preduzeća Komunalac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bubi

    16:30 // 4. 9. 2018.

    Dali ste onolike pare za kucice i macke.Zapoceli ste kanaliuaciju u Gojin dolu i niste zavrsili,kao nemate para.
    Sta mislite o tome direktore?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: