Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 7. 11. 2018.

| Društvo

Ozren Rašić: Nikada nisam poželeo da odustanem od novinarstva

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti

“Dragi slušaoci dobro vam jutro, počinje jutarnji program, dobro jutro, svako jutro” - ovim rečima budio je one koji su bili uz Radio Niš punih 25 godina, a nakon novinarske karijere duže od 40 godina napravio je na hiljade priloga. Omiljeni radio voditelj i novinarska legenda Ozren Rašić odlazi u penziju, a iako kaže da je u karijeri bilo izazova, nikada nije poželeo da odustane.

Velika čast bila je buditi hiljade slušalaca, kaže Rašić, koji je prvi "ulazio u domove" svakog jutra u 5 sati i budio one koji su bili uz njegov program. U razgovoru za Južne vesti Rašić otkriva neke od anegdota koje su obeležile njegovu novinarsku karijeru. Priseća se i svojih novinarskih početaka i 1978. godine kada je ušao na velika vrata Radio Niša.

Osim jutarnjeg programa po kome je bio prepoznatljiv, radio je i priloge sa terena, a bio je maher u reportažama o "običnim ljudima", za koje kaže da ih je tako dobro radio zato što je svakom čoveku prilazio sa poštovanjem.

Kao najveće izazove u karijeri izdvaja dva požara - kada je gorela niška Saborna crkva, a potom i manastir Hilandar. To su njegove priče koje su obišle svet, ali ih je, dodaje, bilo jako teško uraditi. Ipak, za 40 i više godina koliko je dosegla njegova novinarska karijera, nikada nije poželeo da odustane.

Takva misao mi nikad nije došla na pamet, iako sam “preživeo” četiri otpuštanja zaposlenih u Radio Nišu, to su bili stvarno trenuci kad je bilo veoma teško, ja sam i tada radio. I kad je Radio Niš stao ja sam nastavio da radim. 3 meseca ja odlazim na posao svakog jutra, Radio Niš ne radi, znači nema programa, a ja idem da radim - priča Rašić.

Velika ljubav prema radiju i novinarstvu traje i danas, jer je to posao koji je bio njegov dečački san koji je uspeo da odsanja.

Penzionerske dane posvetiće porodici, koja je ponekad "ispaštala" zbog njegovog posla, koji je nekada bio gotovo danonoćni.

Kako je doživeo gašenje Radio Niša, koje anegdote u karijeri posebno pamti, šta današnjem radio novinarstvu fali, kako se pravi dobra radio-reportaža, kakav je osećaj buditi hiljade slušalaca svakog jutra i biti najprepoznatljiviji glas juga Srbije, možete pogledati u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • asASA

    22:24 // 7. 11. 2018.

    Završavam dan ovom lepom pričom, a Južnim vestima želim da se više bave upravo ovakvim pozitivnim ljudima i pozitivnim temama.

  • Dragan Marković

    18:34 // 7. 11. 2018.

    Озрене, поздрав од бившег члана омладинске редакције коју си оформио у радио Нишу и успешно уводио у тајне радио новинарства, кроз студијско путовање радио студијима источне Србије до самосталног читања текстова у студију пред микрофоном и каснијем заједничком преслушавању и давањем конкретних сугестија за бољи будући рад. Поздрав од Марковић Драгана, тренутно становника Шапца.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: