Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 28. 6. 2011.

| Društvo

PBILD za projekte o mladima obezbedio 430.000 evra

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, pbild

LESKOVAC – U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu predstavljen je PBILD program "Održanje mira i inkluzivni lokalni razvoj" i saopšteno da je objavljivljen konkursa za projekte o mladima i lokalnom partnerstvu i predstavljen izveštaj "Istraživanje o inkluzivnom društvenom razvoju o mladima na jugu Srbije".

Bespovratna sredstva za ove projekte od 430.000 dolara imaju za cilj doprinos daljem razvoju partnerstva opštinskih samouprava i civilnih organizacija, dok projekti za mlade treba da doprinesu jašanju poverenja i međuetničkih odnosa među mladima na jugu Srbije.

O konkursu kao i značaju istraživanja o mladima govorili su Branislav Đorđević, zamenik gradonačelnika Leskovca, Vladimir Mladenović regionalni koordinator kancelarija za mlade u Nišu ispred Ministarstva za omladinu i sport i Nikolas Herkules, menadžer PBILD programa.

Izveštaj je usredsređen na mlade na jugu Srbije analizom osam zasebnih tema uključenih u ispitivanje javnog mnjenja  - poverenje mladih u institucije, politički i društveni aktivizam, bezbednost, dostupnost javnim uslugama, odnosi prema medijima, pitanja vezana za standard zivota i migracija, procena stepena društvene uključenosti mladih i trendovi kod mladih na jugu Srbije i koliko mladi imaju uticaja na život  lokalne zajednice.

Istraživanje o inkluzivnom društvenom razvoju o mladima na jugu Srbije je sprovedeno i okviru PBILD programa za društvene inkluzije kako bi se detaljnije analiziralo stanje na polju migracija i međuetničkih odnosa sa posebnim osvrtom na mlade, čulo se u susretu sa novinarima u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Program Održanje mira i inkluzivni lokalni razvoj je inicijativa vredna 8 miliona dolara koji finansiraju Vlade Norveške, Španije, Švedske i Švajcarske da se poboljša kapacitet stručnih resursa na jugu Srbije za inkluzivni, miroljubivi i održivi razvoj.

PBILD program je fokusiran na četiri oblasti: povećanje kohezija zajednica i ljudski kapital, podjednaki i poboljšani pristup javnim uslugama, povećanje ekonomskog razvoja i povećani kapaciteti za upravljanje migracijama, rečeno je u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: