Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 13. 4. 2011.

| Društvo

PECD stipendije za studente

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Dvadeset najboljih studenata sa četiri fakulteta Univerziteta u Nišu dobilo je nagradu u vrednosti od 200.000 dinara, a u okviru programa “Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice”.

Dobitnici nagrade su Stefan Jovanović, Nina Milenović, Nikola Đorđević, Milena Todorović, Miša Lazović, Zoran Tomić, Miloš Cvetković, Mina Stefanović, Nikola Ristić, Miloš Panić, Dušan Đorđevbić, Dalibor Panajotov, Nikola Cvetković, Milan Đokić, Željko Kalezić, Damir Nešić, Jovica Ilić, Milan Milojević, Igor Mihajlović i Valentino Nikolić.

Finansiranje ovog programa obezbedila je Kompanija “Filip Moris Internešnl”, a nagrade su dobili studenti Elektronskog, Ekonomskog, Mašinskog i Pravnog fakulteta.

Paul Riley, generalni direktor “Filip Morisa” za Srbiju rekao je da je cilj ovog programa “da najdarovitije pojedince motivišu da ostanu u svom gradu i da se aktivno uključe u njegov razvoj”.

On kaže da se na konkurs javilo 130 visokoškolaca, ali da je u tri kruga izbora odlučeno da se na konkursu 20 studenata dobije nagrade.

- Student sam četvrte godine Ekonomskog fakulteta i sigurno je da ću kasnije upisati master studije. Novac ću da potrošim na usavršavanje, a karijeru nastavljam u Nišu. Ovo je veliko priznanje za sve nas jer dokazuje da smo vredno radili - kaže Miša Lazović.

Milan Milojević, student Elektronskog fakulteta, takođe će svoju profesionalnu sreću tražiti u Nišu. On je jedan od osnivača prvog elektronskog časopisa “Magazin Niš”, gde studenti svih fakulteta Univerziteta mogu da objavljuju svoje radove.

- Bio sam već u Americi na usavršavanju i u principu sve što učim želim da primenim ovde - kaže Milojević.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    10:12 // 22. 4. 2011.

    Ha,ha pa Nina nisu oni pogrešili u pisanju tvog prezimena nego ti u njegovom čitanju! Piše ispravno!

  • Jovan Zivkovic

    18:44 // 17. 4. 2011.

    Mozda bi Juzne vesti mogle da pokrenu neko istrazivanje o tome sta se dogadja na ovom konkursu. Za pocetak saznajte ko je predsednik komisije u kojoj je gore pomenuta Ljubica clan. Time cete dobiti odgovore na mnoga pitanja... kao na primer razlog zbog koga se imena clanova komisije nikada ne objavljuju. Pozdrav i podrska nezavisnom istrazivackom novinarstvu!

  • kandidat

    14:35 // 16. 4. 2011.

    Posto mi nije objavljen komentar...reci cu ponovo... Svi su videli da je clan komisije Ljubica pokazivala odgovore na pitanja tokom pecd testiranja nekim kandidatima .. neka neko to negira... svim dobitnicima svaka cast ..ljudi koje ja znam su stipendiju i zasluzili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: