Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 9. 3. 2022.

| Društvo

PUPS: Paketi za penzionere nemaju veze s Vučićem i finansiraju ih dobri ljudi

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
paket za penzionere
Stošić doneo paket u redakciju "Južnih vesti"; foto: T. R.

Posle pisanja Južnih vesti o podeli paketa penzionerima u Nišu u redakciju je došao Hadži Milorad Stošić iz PUPS-a i doneo jedan paket kako bi pokazao čega sve u njemu ima, ali i kako bi poručio da ta akcija nema veze sa SNS-om i da to finansiraju dobri ljudi. Kaže da oko 60% niških penzionera ima manju penziju od prosečne, a da su njihove potrebe za osnovnim namirnicama velike pokazale su prethodnih dana gužve ispred prostorija u kojima dele pakete.

Stošić je u redakciju došao da bi poručio da njegov kolega, sekretar Gradske organizacije penzionera Jovica Ralić, nije rekao da je javna tajna da su u predizbornoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, ali mu je predočeno da postoji snimak izjave i da je novinarka doslovno prenela njegove reči.

penzioneri U Nišu oko 60% penzionera prima manje od prosečne penzije, kaže Stošić; foto: T. T.Kako bi dobili pakete sa brašnom, šećerom, uljem, mesnim nareskom i goveđim gulašom, neki najstariji građani Niša čekali su u redovima i po nekoliko sati.

Stošić kaže da je obezbeđeno ukupno 6.000 paketa, ali da u Nišu od oko 65.000 penzionera otprilike 60% ima manju penziju od prosečne, što je 39.000.

Penzionera sa 15.000 dinara sigurno ima preko 20.000. Dok sam bio član Gradskog veća pokretao sam određena pitanja i tada je bilo sa 12.000 dinara preko 15.000 niških penzionera. Ne verujem da je sada taj odnos mnogo drugačiji u odnosu na prosečnu penziju - objašnjava Stošić.

Ima dosta starih ljudi, dodaje, koji uopšte ne primaju penziju, a koji zbog imovine od preko 50 ari ne mogu da primaju ni socijalnu pomoć.

U memorandumu koji su potpisali PUPS, Pokret trećeg doba i Gradska organizacija penzionera ne pominju se politička opredeljenja, tvrdi Stošić. Kaže da je taj dokument bio u paketu, a ne stranački flajeri.

Iznad prostorija na Trgu Pavla Stojkovića, u kojima dele pakete, stoji tabla sa natpisima “Aleksandar Vučić” i “Za našu decu”, ali Stošić kaže da na to nisu obratili pažnju i da Vučić sa akcijom nema veze, kao i da u njoj ne favorizuju SNS.

Na to nismo obratili pažnju zašto baš tu. To je klub penzionera koji je Gradska organizacija, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, osnovala. Tu se okupljaju penzioneri, po veoma niskim cenama mogu da popiju kafu, sok, da se druže i ostalo. Zato smo odlučili da između ostalog bude i tu ta podela paketa, ali imamo podelu ja mislim na desetak lokacija - navodi Stošić.

Na pitanje novinarke Južnih vesti o tome ko to finansira, odgovara - dobri ljudi.

Finansiraju dobri ljudi. Pošto smo mi pravili taj projekat, negde sam ja to napisao, tu imamo Novi Pazar, Vrbas, Pećince, Kraljevo, Jagodinu od gradova koji nam daju ta sredstva - kaže Stošić.

Potvrđuje da penzioneri iz niškog sela Popovac, koji su se juče žalili da su zbog toga diskriminisani, jesu dobili manje namirnica u paketima i dodaje da su iz popovačkog Udruženja odlučili da smanje obim paketa da bi ih dobilo više ljudi, jer nije bilo dovoljno za sve zainteresovane, ali da su im uputili primedbu da to ne smeju da rade ubuduće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    14:15 // 11. 3. 2022.

    Kako može vojni penzioner Hađži Stošić i njemu slični - prerano otišli u penziju, u 40-tim, dobre penzije, stanbeno obezbedjeni, ogrezli u privilegijama, da zastupaju one sa 15 000 din. penzije? Medju njima je bilo i generala. Što ti je slatka vlast! Naučili 2-3 fraze pa ih prosipaju uvek i na svakom mestu - socijalna pravda, valjda! Hađži Stošiću, odrekni se prestola dok je još vreme. Ide drug

    • Smuk II

      09:21 // 12. 3. 2022.

      @radivoje milenković : Taj Stošić li je "adžija" ? Kako li je obišao "Svetu zemlju" i mesta Hristovih stradanja ... morao je prvo da posti pa da se ispovedi ... Izgleda da se mnogo ispostio pa sad sve to mora da nadoknadi !
      Nije loše da opet ode da se ispovedi jer je opet pun greha a sigurno je svom ispovedniku obećao da neće više da greši ... "pa... rek'o - pa... porek'o" !

  • Sta to bese zakon?

    09:00 // 11. 3. 2022.

    Objavite podatke o finansiranju politicke partije,da vidimo kolika je bila ta pomoc prijatelja prijatelja PUPS-u. Za pomoc ugrozenim gradjanima imamo drzavu,crveni krst,i jos gomilu nekih organizacija,a ako to radi politicka partija onda je to kupovina glasova.

  • Nele

    08:47 // 11. 3. 2022.

    PUPS je najceca prevara ikada! Predstavljaju sve penzionere kao svoje clanove,kao da su udruzenje penzionera,a zvanicno su politicka partija. A u stvari su interesno udruzenje jedne porodice koja je smislila nacin da zivi na grbaci ove drzave,i jos da sve privilegije koje ima ostavlja svojim potomcima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: