Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 27. 8. 2021.

| Društvo

Pacijent na niškoj Kardiohirurgiji nakon 50 dana skinut sa respiratora

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Klinika
Pacijent posle 50 dana skinut sa respiratora; Foto: Fejsbuk profil Dragan Milić

Lekari niške Kardiohihurgije nakon više od mesec i po dana skinuli su sa respiratora pacijenta koji je imao teške srčane probleme i druge bolesti. Kako navode, cela klinika slavi jer se zahvaljujući timskom radu pacijent uspešno oporavlja.

Kako je naveo načelnik Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić pacijent je operisan 7. jula i imao je tešku kliničku sliku – koronarnu bolest, oštećenja pluća, bubrega zbog čega je sve vreme bio i na dijalizi.

Bitka za Miodragov život trajala je skoro dva meseca. Nije bilo predaje i svaki dan je bio obeležen angažmanom celog osoblja, do poslednjeg atoma snage i znanja - istakao je Milić.

Prepričava kako su kardioanesteziolozi na Klinici danonoćno pazili na pacineta, prilagođavajući terapiju potrebama i od nemogućeg učinili moguće.

Jedna jevrejska poslovica kaže da onaj ko spasi jedan život, spasio je ceo svet. Verujem da je tako. Miodragu želimo da se uskoro vrati svojoj kući na Kosovu i Metohiji i da uživa u životu sa svojom porodicom - zaključuje Milić.

Dodaje i da je uspeh što pacijent posle 50 dana ležanja nema rane, što pokazuje angažovanost medicinskih sestara, a zahvalnost upućuje i kolegama sa drugih odeljenja koji su učestvovali u lečenju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: