Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 2. 8. 2020.

| Društvo

Pacijent napao medicinsku sestru u niškom Kliničkom centru

Autor:Lj. F. Izvor:Južne vesti
klinicki
Policija potvrdila napad; foto: V. K.

Da je 82-godišnji pacijent u kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra napao medicinsku radnicu na radnom mestu, potvrđeno je Južnim vestima u niškoj policiji. U Kliničkom ne odgovaraju na pozive novinara, a mediji prenose njihovu izjavu kojom osuđuju ovakvo ponašanje pacijenta.

U četvrtak, 30. jula, prijavljen je incident u Kliničkom centru Niš, a odmah nakon prijave policija je izašla na lice mesta i obavestila Osnovno tužilaštvo u Nišu.

Došlo je do fizičkog sukoba između medicinske sestre i pacijenta koji je rođen 1938. godine - kažu u policiji.

Na pozive novinara Južnih vesti ne odgovaraju u niškom Kliničkom centru, a Novosti na svom sajtu prenose da su potvrdii incident u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od kovida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Mediji prenose da se incident dogodio kada je pacijent najpre tražio da ga otpuste sa lečenja i da je hteo da skoči sa prozora, a medicinska sestra ga je sprečila u tome.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    12:51 // 3. 8. 2020.

    Vama je posao da lecite ljude. Skolovali ste se za tu svrhu. Sta ocekujete? Zahvalnicu svakog pacijenta?? A zasto, kada vi samo radite posao za koji ste placeni??

  • Foliranti i neradnici

    08:33 // 3. 8. 2020.

    Izjava da medicinski radnici rizikuju svoje živote i da pomažu bolesnima nije pristojna jer npr, moja dužnost i obaveza je da ispred pešačkog prelaza zaustavim vozilo i da propustim pešake, pešak nema obavezu da mi se zahvaljuje na tome.
    Isto tako je dužnost i obaveza da medicinari rade i sa dementnim osobama a i kada je pandemija, primaju platu i to je njihov posao, za to ih je država školovala

    • Vlada

      10:57 // 3. 8. 2020.

      Komentar je toliko glup da se čovek prekrsti i desnom i levom! Odakle podatak da je starac dementan, čim bije štakom sve su mu daske u glavi!? Zatim, zna se ko, kada i kako prima bolesnika kao i ko, kada i kako SME da istog otpusti iz bolnice. Medecinska sestra sigurno nije ta. Prvo mu je spasila život a, izem ti takvo muško, za to dobila batine! Fuj, mrzim one koji se istrišu na slabijima.

  • Svako moze da da otkaz i da promeni sebi zivot.

    03:54 // 3. 8. 2020.

    Lecenje deke nije adekvatno.Cim u 82 god.hoce kroz prozir.Terapija izostala.Sestre i dr. su zato ucili.To sto je Covid nema veze.Svima je Covid.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: