Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:52, 5. 5. 2014.

| Društvo

Pacijent zgrožen stanjem toaleta u niškoj bolnici

Autor:A. Stankov, S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Klinički centar
Da li je za upotrebu? (foto: Saša Popović)

Nišlija koji je otišao u toalet Kliničkog centra u koji ga je uputio portir sa hirurgije, bio je prinuđen da koristi kabinu u užasnom stanju.

Kako je ispričao njegov sin Saša Popović, rečeno mu je da su to jedini toaleti koji mogu da koriste pacijenti iz čekaonice.

- Poveo sam oca na urologiju, ali smo svratili na hirurgiju jer je morao u toalet. Objasnili su da moramo u tu spoljnu kabinu od ulaza levo, iza prijavnice. Kada sam video koliko je užasan, vratio sam se do portira da pitam kako je moguće da tako izgleda, rekao mi je da nije zadužen za njegovo čišćenje - priča Popović.

On dodaje da ni tasteri pored vrata koji pokazuju da li je kabina slobodna ili zauzeta takođe ne rade.

- Ako je već toliko užasan, treba da stoji crvena traka na vratima i da se toalet potpuno zatvori. Definitivno nema uslova za njegovo korišćenje - kaže Popović.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović nije želeo da komentariše užasno stanje u toaletima, već je ukazivao na poplavu koja je zadesila nišku bolnicu prethodnih dana.

- Sramota je da se piše o toaletima koje koriste svi koji prođu pored Kliničkog centra, a ne o poplavi. Poplavljeno je pola Dečije interne klinike i Dečije hirurgije, kao i Neurologija. Udar groma u gasnu stanicu i šteta od 100.000 evra. To je mnogo interesantnije nego pisati o WC-u koji služi za prolaznike - rekao je direktor Radovanović.

Radovanović je poručio Popoviću da nauči šta znače skraćenice KC (Klinički centar) i KBC (Kliničko-bolnički centar), kako je Popović opisao toalete u bolnici na svom Tviter profilu.

- Da nauči šta je KBC i KC i zamolio bih ga kada sledeći put bude kiša, pošto nema dovoljno radnika u Kliničkom centru, da dođe...ako hoće može da da skromni dorinos da se očisti i WC i da pomogne ostalim radnicima, kada bude poplava, da se ne zaraze deca i ostali, jer su zgrade Kliničkog centra stare preko 60 godina - rekao je Radovanović.

Direktor je pojasnio i da su radnici bili zauzeti uklanjanjem posledica poplave, kao i da sporne toalete održavaju radnici koje šalje Centar za socijalni rad.


Javnost nije bila upoznata sa poplavom

Iako je direktor Zoran Radovanović skrenuo pažnju na poplavu u Kliničkom centru, javnost o tome nije bila obaveštena, niti iz KC-a, niti iz bilo koje druge institucije.

Radovanović kaže da nije hteo da obaveštava novinare o tome, već je odmah pristupio čišćenju i rešavanju problema.

Pored poplavljenih blokova na Dečijoj i Neurohirurgiji, od udara groma stradao je i jedan magnet, čije je popravka koštala, kako kaže Radovanović, 22.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    23:00 // 27. 5. 2014.

    Ne mogu da se nacudim kakav prostak je direktor bolnice!!! Kakav govor je on sebi dopustio!!! Prostakluk, blago receno :(

  • Zoran Peric

    17:15 // 9. 5. 2014.

    Zoran
    Sada dir. KC smetaju opravdane kritike novinara.Kada je imao moc nije mu smetalo da izmisli (sa Igorom) kako mu neka zena preti i da organizuje TV emisije koje traju satima i napada Visnjica!!!?

  • dušica vasiljevic

    12:00 // 8. 5. 2014.

    G-dine direktore, pošto izvršite nuždu u tom toaletu zasucite rukave i očistite ga. Ne zaboravite da su dešavawa vrlo često ciklična...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: