Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 12. 3. 2015.

| Društvo

Pacijente iz zavejanih sela prevoze i bagerima

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
pacijente-prevoze-bagerima.jpg
Vozilom za čišćenje snega staricu dovezli do Doma zdravlja

Osamdesetogodišnja Milena V. iz planinskog sela Kosmača morala je da se do Kuršumlije preveze u vozilu za čišćenje snega jer sanitetsko vozilo zbog snežnih nanosa nije moglo da stigne do nje.

Kuršumlijskom Javnom preduzeću za komunalne delatnosti "Toplica“ koje je čistilo putni pravac ka selu Kosmača, stigao je zahtev iz Doma zdravlja za hitnu intervenciju zbog teškog zdravstvenog stanja ove pacijenkinje.

Naše vozilo se uputilo ka tom putnom pravcu gde je jedva uspelo da se probije do njene kuće. Kako nikako drugačije nismo mogli da je prevezemo do Kuršumlije, upotrebili smo mašinu za čišćenje snega kojom smo došli – potvrđeno je Južnim vestima u JPKD “Toplica” .

Istovremeno su radnici ovog preduzeća iscepali drva za ogrev i vratili živinu u kokošinjac, jer pacijentkinja nije želela da napusti svoju kuću, pre nego što obavi sve poslove.

Zbog teškog stanja pacijentkinje, požurili smo da završimo sve te poslove, jer smo morali da je odvezemo do Kuršumlije - kažu u ovom preduzeću.

Radnici "Toplice" od uvođenja vanredne situacije neprestano su na terenu i rasčišćavaju sneg koji dostiže visinu do jednog metra.


Spašene sestre iz sela Dobri Do

Posle više od 8 sati sati probijanja kroz sneg, uz pomoć motornih sanki Sektora za vanredne situacije iz Niša, ekipa Hitne službe kuršumlijskog Doma zdravlja uspela je da pruži medicinsku pomoć sestrama Pavićević iz zaseoka Trpeze u planinskom selu Dobri Do kod Kurumlije.

Jedna od sestara kojoj je hitno bila neophodna pomoć lekara je slepa i nepokretna. 2 Arhivska fotografija

Krenuli smo nakon poziva u 9 časova i više od 8 sati nismo uspeli da se probijemo do sestara od kojih je jedna nepookretna. Tek kada je stiglo specijalno vozilo, uspeli smo da dođemo do njih i ukažemo im neophodnu medicinsku pomoć - kazala je doktorka Dušanka Timotijević.

Snežni nanosi prelazili su metar, a tokom jučerašnjeg dana lekari su intervenisali u pet slučajeva pružanja hitne pomoći.

U svim slučajevima je reč o pacijentima koji su iz udaljenih planinskih sela do kojih su ekipe Hitne službe morali da pešače.

U svim slučajevima ekipe su uspele da pruže adekvatnu medicinsku pomoć i da zbrinu pacijente, iako su morali i da pešače do njihovih udaljenih kuća - kazala je direktor Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović.

Po rečima direktorke, trenutno nema životno ugroženih pacijenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: