Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 21. 4. 2022.

| Društvo

Pacijenti kažu da plaćaju privatne preglede jer endoskop ne radi, iz UKC-a najavljuju dva nova

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
klinicki centar Nis
Pacijenti tvrde da aparat ne radi; foto: JV

Građani koji su u prethodnom periodu trebali da obave endoskopski pregled kažu da su to morali da urade privatno i da pregled plate, jer tvrde da aparat ne radi više od mesec dana. Iz Kliničkog centra kažu da stižu dva nova, ali o situaciji kakva je za pacijente sada u međuvremenu ne odgovaraju.

Prvobitno rešenje za endoskop koji ne radi, po rečima jedne Nišlijke, bilo je da se privremeno pozajmi iz Vojne Bolnice.

Endoskop u novom KC Niš ne radi od februara ili marta. Pozajmljivali su endoskop iz Vojne bolnice i morali su da ga vrate još krajem marta - tvrdi Nišlijka.

Kaže da od kada je endoskop vraćen Vojnoj bolnici pacijenti moraju da plaćaju privatne preglede.

Majka ima unutrašnje mikro krvarenje i sada kao osoba sa invaliditetom mora privatno da plati 10.000 dinara da bi uradila taj pregled - navodi Nišlijka.

Da endoskopa nema, iz UKC-a ne navode u odgovoru, ali kažu da čine sve da pacijente ne uskrate za dijagnostiku, kao i da se očekuju dva nova aparata.

Univerzitetski klinički centar Niš čini sve kako pacijenti ne bi ostali uskraćeni za dijagnostiku dok ne stignu dva nova endoskopa. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja, očekuje se da u UKC Niš uskoro stignu dva nova endoskopa u vrednosti od oko 14 miliona dinara - navode u odgovoru.

Na pitanja od kada aparat ne radi, da li je pozajmljivan iz Vojne bolnice, kao i da li postoji neka zamena ili građani plaćaju za privatne preglede, iz Kliničkog nisu odgovorili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna

    21:18 // 21. 4. 2022.

    Nikad vise privatnih klinika nije bilo nego sada i gotovo svi iz Kc Niš rade u tim istim privatnim klinikama koje su uspeli od "lekarskih plata" da naprave. Kad bi se zajeb....Zdravstvo propast. Preko puta urgentnog centra se gradi nova klinika. Lopovluk na svakom mestu. Bitna je dobit a za pacijente sta ih briga.

  • Pera

    16:07 // 21. 4. 2022.

    Trežiš potvrdu iz KC da im aparat ne radi, odeš rivatno da završiš posao i posle tražiš da ti država refundira novac. Pravna država, ovako bi trebalo da se radi!

  • Mikica

    15:07 // 21. 4. 2022.

    Bitno da su plate sebi podigli, primaju duplo više i od pravnika i od inžinjera pootvarali privatne bolnice, neki od njih ne izlaze iz dzipova koji koštaju kao nečija garsonjera, odmaraju svaki vikend na Zlatiboru fejs je pun njihovih fotošopiranih fotkica a kad zalepe neku sliku iz ordinacije kao šatro RADE LJUDI TREĆU SMENU MUČE SE TO JE TEK CIRKUZIJADA, jadni pacijenti samo to mogu reći!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: