Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 11. 7. 2014.

| Društvo

Pacijenti ne mogu na zračenje pre ponedeljka

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Onkologija.jpg
Trenutno u kvaru oba aparata za zračenje

Oboleli od malignih bolesti koji se leče na Klinici za onkologiju Kliničkog centra u Nišu trebalo bi da u ponedeljak nastave zračne terapije koje su nekoliko dana bile u prekidu zbog kvara aparata.

To je bio jedini aparat koji je ostao funkciji nakon što se prethodni "onkor" pokvario još u maju. Kako kažu u Kliničkom centru, zbog "proceduralnih problema" nije poznato kada će on biti popravljen.

- Kada je reč o "onkoru", nama je istekao ugovor za aktuelnim serviserom, Mi smo na vreme ušli u proceduru tendera za novog sevisera, međutim, zbog problema proceduralne prirode, taj aparat još ne radi. Očekujemo odgovor Uprave za javne nabavke Republike Srbije - kaže šef kabineta direktora Kliničkog centra dr Dragan Zlatanović.

Aparat za koji se očekuje da će već od ponedeljka biti u funkciji je, objašnjava Zlatanović, fizički popravljen i kablovi na njemu su zamenjeni. Međutim, preostaje da se uradi nivelisanje doze zračenja i dodatne neophodne procedure pre nego što počne da radi.

Na listi čekanja za ove terapije trenutno se nalazi oko 600 pacijenata. Ova cifra, objašnjava Zlatanović, nije konačna, s obzirom na to da se svakog dana održavaju konzilijumi na kojima se pacijenti svakodnevno upućuju na zračenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: