Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 5. 9. 2019.

| Društvo

Pacijenti pirotske Bolnice obavezni da sa razgasa slušaju radio blizak SPS-u

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice
Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice; foto: pibolnica.rs

Pacijenti i zaposleni u Opštoj bolnici Pirot hteli to ili ne, u obavezi su da tokom dana sa razglasa slušaju isključivo program koji emituje Radio S blizak vladajućoj Socijalističkoj partiji Srbije. Direktor Bolnice Goran Petrović kaže da je ova radio-stanica izabrana zbog kvaliteta muzike, a u Niškoj inicijativi smatraju da je u pitanju medijska propaganda koja se nameće radnicima i pacijentima.

Radnici obezbeđenja u obavezi su da svakog jutra u 9 sati uključe razglas sa koga se emituje program Radija S, stoji u obaveštenju koje je potpisao šef obezbeđenja Nenad Krstić, a ukoliko to ne učine - slede sankcije. Opomena za radnike obezbeđenja Opomena za radnike obezbeđenja; foto: čitaoci

Ista se isključuje u 19 sati po završetku smene. U slučaju da se ova radna obaveza ne ispuni, smatraće se težom povredom radne obaveze i biće kontrolisana i sankcionisana od strane direktora - stoji u obaveštenju.

Na pitanje zbog čega je izabran baš ovaj radio sa nacionalnom frekvencijom, koji je blizak SPS-u, direktor Opšte bolnice odgovara da je u pitanju kvalitet muzike.

Jedini komentar je da ne treba da bude Belami ili neka slična stanica koja emituje narodnu muziku, već neka primerena, tiha muzika. Zvanično, u medicini postoji muzikoterapija kao oblik terapije i to je nešto što poboljšava kvalitet rada, poboljšava uslove boravka pacijenatima, jer im nekako prođe vreme - kaže direktor.

Iako ova radio stanica na svakih sat vremena emituje i vesti, direktor i dalje tvrdi da se njen program emituje zbog muzike.

Ništa drugo ne postoji, već samo to - kaže Petrović.

U Niškoj inicijativi ipak smatraju da je u pitanju propaganda, a podsećaju da je vlasnik Radija S bio Zoran Baki Anđelković, nekadašnji visoki funkcioner socijalista, dok 2003. godine vlasnik nije zvanično postala njegova majka Ljubinka.

Radio S emituje domaću popularnu muziku i kratke vesti na svakih sat vremena. Da li je ovo novi model predizborne "kontrole uma" rezervisan za zaposlene u javnom sektoru? - pitaju u Iniciajtivi.

Oni dodaju da će zaposleni hteli to ili ne, na svakih sat vremena dobiti dozu medijske propagande, bez obzira na lične preferencije o izvorima informisanja i muzički ukus.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • M

    23:49 // 5. 9. 2019.

    Kad ga pre pustise iz apsanu?

  • Milos

    23:28 // 5. 9. 2019.

    Svakog jutra u kolima ova stanica pocinje sa: "Predsednik Srbije..."! Pametnom dosta!

  • Nada

    23:22 // 5. 9. 2019.

    Vec dugi niz godina sam pacijent ove bolnice. Bolnica nikad bolje nije funkcionisala nego u proteklih 5 godina. Zakazivanje je mnogo brze, lekari na radnim mestima, o higijeni da i ne govorim. Najiskrenija zahvalnost direktoru u ime mnogobrojnih pacijenata sa kojima imam komunikaciju.

    • Aleksandar Đorđević

      12:32 // 6. 9. 2019.

      Baš imate smisla za humor.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: