Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 10. 12. 2015.

Pacijentkinje šalju privatniku umesto u KC da uklone kondilome

490x370-r4x-DSC-44 Radovanović poziva pacijentkinje da mu prijave ukoliko ih ginekolog KC-a pošalje u privatnu ordinaciju; foto: JV

Iako Klinički centar u Nišu ima laser za uklanjanje kondiloma, neki ginekolozi, prema rečima mnogih Nišlijki, šalju pacijentkinje u privatne klinike gde se ova intervencija naplaćuje u proseku od 10 do 15 hiljada dinara, dok je u Kliničkom centru besplatna. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • vama se javilo 100 žena a

    09:31 // 10. 12. 2015.

    šta je sa 150.000 žena iz Niša..a je l? Što reče Čeda Velja iz Crnog Gruje..pasak vam u usta kondilomi vam u gaće...dragi doktore!

  • potencijalni pacijent

    09:57 // 10. 12. 2015.

    I u jednom i u drugom slucaju taj zahvat kosta 10.000-15.000 rsd. U prvom slucaju to placa zavod od novca koji nam je vec odbijen za lecenje a taj novac preko KC odlazi u drzavnu kasu, a u drugom slucaju to placa pacijent iz svog dzepa sa novcem na koji je vec jednom placen porez na zaradu, a taj novac odlazi u privatni dzep nekog lekara. Cilj je da novac umesto u drzavnu kasu, ode u neciji dzep.

  • goran

    10:29 // 10. 12. 2015.

    Radi laser to je super samo kad bi i lekari hteli da rade u bolnici to..... E moj zubo s kim ti radis... A s kim si takav si

  • Jason Born

    11:10 // 10. 12. 2015.

    Neka se neko iz zdravstvenih ustanova ili Ministarstva oglasi i kaze za koje intervencije, analize, snimanja i preglede su opremljene nase bolnice i ambulante. Da ne bude ja sam lekar i saljem pacijente privatno kod kolege u ordinaciju uvece za ono sta vec pestoji oprema u bolnici ili Domu zdravlja.

  • nn

    12:30 // 10. 12. 2015.

    Uuuu nije to nista novo, uveliko se prica i da izmisljaju kondilome, cisto da uzmu koji dinar.

    • Ja

      17:10 // 10. 12. 2015.

      Evo ja kazem iz licnog iskustva da su mi izmislili kondilome.I onda sam nasla neku vezu za kc i kad sam otisla tamo rekli su mi da ja to uopste i nemam,A kod privatnika kod kog sam bila je vrrlo izvikan.

  • Jason Born

    13:19 // 10. 12. 2015.

    Neka direktori ustanova na ulaznim vratim objave spisak usluga koje data zdravstvena ustanova moze da pruzi i koje se pokrivaju iz osiguranja. Neka taj papir bude biblija za medicinko osoblje i pacijente.

  • Beba Tosic

    13:37 // 10. 12. 2015.

    Mnogo je tu drugacija pozadina, stvar je u anesteziji....u kc se na obicnim smrtnicima ne trose anestetici jer oni koji je zele odlucuju za za privatne ordinacije jer tamo moze bez problema-a u kc je cesto "nepreporucljiva" i sem za izuzetne slucajeve nije po proceduri...To pisem za kratkotrajnu anesteziju ne za opstu ili lokalnu.....Inace to je slucaj na svim odeljenjima kc-a...

  • Marija

    14:35 // 10. 12. 2015.

    Ovu pricu bi trebalo detaljnije ispitati, jer traje minimum 10 godina u Nisu. Izmisljaju kondilome, spaljuju zdravo tkivo i uzimaju novac. A niko ti pre toga ne kaze da postoji HPV tipizacija, test koji je na zalost takodje skup, ali kojim se dokazuje da li i koju vrstu kondiloma zena ima, da li je tip virusa kancerogen ili ne. Zene edukujte se!

    • Aleksandra

      17:11 // 14. 12. 2015.

      Isto tako se ne prica da test za hpv tipizaciju moze da se uradi besplatno u higijenskom (ukoliko osoba ima uput). A sasvim slucajno sam saznala za to. U suprotnom se placa izmedju 7000 i 10000 dinara...

  • Marko

    15:52 // 10. 12. 2015.

    Mnogo je veci kriminal sto izmisljaju kondilome i salju pacijentkinje na spaljivanje. Zao mi je sto nisam snimio doktorku dok me je gledala u oci i zakazivala privatno uklanjanje hitno, vec sutra a devojka savrseno zdrava. Sramota za Dom zdravlja sto ima takve lekare. Svaka cast pojedincima.

  • Cica

    16:17 // 10. 12. 2015.

    Ja sam bila u Kliničkom pre mesec dana i doktorka mi je rekla da od mene zavisi gde houu da uklonim kondilome. Naravno da sam se odlučila za državnu ustanovu i u roku od tri dana sam imala intervenciju u ambulanti. Svaka pohvala za doktorku M. Lj.

  • Marijaaaa

    16:48 // 10. 12. 2015.

    Strasno je sta se desava u zdravstvu, trebalo bi izjednaciti privatnu i drzavnu praksu( kao sto je to slucaj u Makedoniji) i da svako moze da izabere li gde ce svoje zdravstveno osiguranje koje redovno placa da iskoristi. Ako se lecite u DZ kod jedne maldje dr vi sigurno imate kondilome, ali vi ih ne vidite, pa ne mozete ni da ih vidite kad su unutrasnji, svasta jos hocete i da ih vidite.

  • jelena

    17:41 // 10. 12. 2015.

    i meni se desilo u Domu zdravlja da mi je doktor nasao kondilome, medjutim, posto se spaljivanje ne radi kod njih dao mi je vizit kartu za privatnu ambulantu (tadasnju Demetru) i rekao mi je cenu (u to vreme je bila visoka), a posto je video da sam ja prebledela kada je rekao cenu, onda mi je ponudio da platim u vise rata. Nakon toga, odlazim u VB Nis gde otkrivam da je sa mnom sve u redu

  • vesna

    18:00 // 10. 12. 2015.

    Znam nekoliko slucajeva koji potvrdjuju tu pricu, a najzalosnije je sto te osobe nisu ni imale kondilome. Ja bih tuzila.

  • shaft

    19:46 // 10. 12. 2015.

    Krivicna odgovornost i otkaz!

  • Ne faćkam se više sa žene

    20:20 // 10. 12. 2015.

    Žene su toliko u Srbiji postale zaražene raznim kondilomima,kandidama da je to poprimilo razmere epidemije.Možda Vas ima toliko mnogo da su prebukirani?Evo npr kada sam svratio do higijenskog zavoda čudo devojke traže rezultate za vaginalni bris,grla,stolice i"sveg živo"kao što se jedna odvalila tamo!

    • Nikolaaa

      22:49 // 10. 12. 2015.

      Zene jesu zarazene, ali da li znas ko su prenosioci kondiloma? Muskarci. Kod muskaraca se taj virus zadrzava i ispoljava ili ne, a zenama se prenosi i one bivaju zarazene.

  • box

    11:21 // 11. 12. 2015.

    Radovanovicu nije poznato,bruka i sramota.Svi znaju u KC da doktori ginekolozi salji u privatne klinike,pravi se lud direktor.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: