Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 17. 4. 2018.

| Društvo

Pacijentkinji u novom Kliničkom centru tokom operacije žuči gorela noga

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Noge zavoj opekotine
Presađena joj koža sa zdrave noge; Foto: JV/V. Milić

Žena koja je prošle srede došla u novi niški Klinički centar na rutinsku operaciju žuči, probudila se iz anestezije sa opekotinama drugog stepena na nozi. Ona ne zna šta se tačno desilo tokom zahvata, ali kaže da su joj lekari rekli da je tokom operacije zavarničio kabl na nekom instrumentu. Iz Kliničkog centra su od novinara pokušali da sakriju ovaj incident.

33-godišnjoj Emiliji Rakić koja je rodom iz Pirota, iz ove zdravstvene ustanove, kako kaže, nisu jasno objasnili šta se dogodilo. Pošto je bila pod anestezijom, ne zna šta se tačno desilo, pa se probudila sa teškim opekotinama na skoro celoj nozi. Lekari su joj, kako je kazala, davali samo neprecizne informacije o tome da je u pitanju bila struja i varničenje. Klinički centar Niš Pacijentkinja morala na još jednu intervenciju posle incidenta na operaciji; Foto: JV/V. Milić

Ne sećam se uopšte zato što sam bila pod anestezijom. Jedino kad sam se probudila osetila sam bol, videla sam nogu, doktor mi je saopštio da se nešto desilo, ne znam tačno šta, ali bih volela da znam. I sad mi je teško i pretrpela sam mnogo bolova. Samo su mi rekli kao da je neki kabl... prvo kao da je struja udarila, pa da je neki kabl varničio - rekla je ova Nišlijka.

Ona je dodala da će tražiti odgovorne za to što joj je na operacionom stolu život bio ugrožen, i to, kako smatra, ne greškom lekara.

Mislim da doktori nisu tu krivi, oni rade svoj posao. Ne bih da njih okrivljujem, ali verovatno postoji neki krivac. Te mašine, ljudi kad rade operaciju ne mogu da gledaju šta se dešava oko njih, ali preduzeću sve što treba kako bi se ustanovilo šta se tačno desilo i ko je odgovoran - dodaje Rakićeva.


Iz Kliničkog centra krili incident od javnosti

Dva dana su odgovorni iz Kliničkog centra izbegavali da odgovore na pitanja novinarke Južnih vesti o ovom incidentu. Tvrdili su da nije bilo nikakvog požara, a nisu otkrivali ni da se nešto uopšte desilo sa pacijentkinjom na operacionom stolu.

Tek kada su novinari pronašli Rakićevu na Klinici za minimalno invazivnu hirurgiju iz ove ustanove najavili su izjave za medije, a Rakićeva je, kako je sama rekla, ubrzo otpuštena iz bolnice.

Sigurno nije bilo požara, a ni za kakav drugi incident ne znam. Kontaktirao sam Gorana Stanojevića pomoćnika za hirurgiju i on mi je rekao da se ništa nije dogodilo - rekao je juče Nikola Marković, koji je u KC zadužen za odnose sa medijima.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, koga je novinarka takođe kontaktirala, prvobitno je kazao da je na sastanku sa ministrom, a kasnije nije odgovarao na pozive. Slušalicu nije podigao ni njegov pomoćnik Goran Stanojević, kome je novinarka poslala i SMS sa pitanjem o ovom slučaju na koje takođe nije odgovorio. O incidentu nisu želeli da govore ni lekari niti medicinsko osoblje Kliničkog centra, upućujući novinare na Upravu.

Sa novinarima su razgovarali tek nakon što je pacijentkinja ispričala šta joj se dogodilo, a u Upravi KC su rekli "da je operacija završena dobro".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tmujo

    17:10 // 18. 4. 2018.

    neobicno da lekar objasnjava strujni udar umesto tehnickog lica,bice da se boje istine,sreca te ih je neko opomenuo da gori neko meso pa su pozurili u salu i spasili jos vece opekotine jer su zenu ostavili samu pod anestezijom.Tigre javi se i obuci doktore vidis da je neko greskom pritisnuo dugme od krematorijuma kao u Topalovicima,mozda si zauzet crtanjem crta tigre...

  • Milan

    20:00 // 17. 4. 2018.

    Taj koji te je operisao i njegovi asistenti nisu smeli da stavljaju kablove preko tebe, kakav proizvodjac kakvi bakraci

  • Rade

    18:19 // 17. 4. 2018.

    Jedino dr. Bane Jovanovic vredi na tom odeljenju,sve ih znam.ostali pojima nemaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: