Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 19. 10. 2015.

"Pakao" apstinencijalne krize zavisnike odvraća od lečenja

2840630023-db7560e4ab-z Stručnjaci kažu da je hospitalizacijom lakše uspostaviti apstinenciju; Ilustracija, foto: Flickr/ Lee Down

Mučnine, povraćanje, razdražljivost i  bolovi u mišićima neki su od simptoma apstinencijalne krize u koju upadaju zavisnici nakon što prestanu sa konzumiranjem narkotika i zbog koje često odustanu od lečenja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Marija

    09:22 // 2. 11. 2020.

    Pod hitno uvesti u osnovne skole od 7 razreda ,obavezno testiranje na drogu ,cim se primeti delikventno ponasanje,sa obaveznom merom lecenja,a ne ako to dete hoce da se leci.
    Takodje bi uvela i obaveznu meru lecenja i preko 18.g.a ne da naprave krivicnih dela par komada,sa nanosenjem telesnih povreda ,pa ako se slucajno sazna da je droga problem da se uvodi mera lecenja.

    • Svetlana

      20:50 // 28. 8. 2021.

      Ne bi sva ta omladina imala dostupnu drogu da je Zakon stroziji. Danas svi prodaju drogu,cim pocne da se drogira pocne i sa prodajom. Nikada gore vreme po tom pitanju. I ja sam u haousu oko toga,jos uvek nisam sigurna da li mi je cerka narkomanka,ali naslucujem da jeste. Svi ce mo da izgubimo decu zarad nekih para. Tuga. Potpuno se slazem da treba da se deca testiraju,ali svi su gluvi na to,ZASTO?

  • Dijana diki

    22:45 // 14. 4. 2024.

    Koliko dugo traju te krize? I kako treba odreagovati? Kako pomoći narkomanubkoji želi da se izleči ali ga vuče ta kriza? Ima li ko iskustva?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: