Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 16. 10. 2013.

| Društvo

Paketi hrane za 1.800 siromašnih porodica

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Crveni-krst-Nis.jpg

Podelom porodičnih paketa hrane siromašnim porodicama u selu Supovac počinje akcija Crvenog krsta Niš u kojoj će za dva meseca ovakvu pomoć dobiti skoro 1.800 porodica u 69 sela.

Svaki paket težine 84 kilograma sadrži brašno, pasulj, pirinač, testenine, ulje, konzervirano povrće, mesni narezak i začin od sušenog povrća, a ukupna vrednost hrane je oko 20 miliona dinara.

- Akcija je odgovor države, u ovom slučaju Grada i Crvenog krsta Niš, da se da pun doprinos smanjenju gladnih i neuhranjenih i da proizvedena hrana ode u ruke onih kojima je najpotrebnija - kaže sekretar Crvenog krsta Niš Stojan Prokopović.

Spiskove porodica koje će dobiti ovu pomoć sačinile su socijalne komisije niških opština Palilula, Pantelej, Crveni Krst i Niška Banja.

Iz organizacije Crveni krst skreću pažnju na podatak Ujedinjenih nacija da u svetu gladuje oko milijardu ljudi među kojima je 300.000 dece, kao i da je ova cifra najviša u poslednjih 40 godina. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    12:59 // 14. 11. 2013.

    Gde je ona dilea koja je poklonila sup-u dva strana automobila, da objasni deci koja stoje u red za naradnu kuhinju kakao za njih nema ?

  • lidija

    00:49 // 17. 10. 2013.

    i opet hranu nedobise gladni nego oni koji imaju i vise,po kom kriterijumu se dele paketi,jel po rodbinskoj ili partiskoj liniji?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: