Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 7. 6. 2020.

| Društvo

Paketi pomoći Fondacije "Divac" podeljeni ugroženim Leskovčanima

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
podela paketa fondacija divac leskovac
Hrana i higijena za najugroženije; foto: Fondacija Divac

Ukupno 765 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu deljeni su ugroženim Leskovčanima, kažu u Fondaciji Ana i Vlade Divac, koja je organizovala ovu akciju sa još 58 lokalnih partnera. Među onima koji će dobiti pakete je i 100 učenika škole za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom "11. oktobar".

U Leskovcu u podeli pomažu Centar za socijalni rad, MNRO, Udruženje Žene za mir i Udruženje roditelja Ringeraja i škola "11. oktobar", čiji je direktor Vladmir Anđelković rekao da je za projekat "Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19" mapirano 100 njihovih učenika.

Zahvaljujemo se fondaciji Ana i Vlade Divac i mišljenja smo da primere dobre prakse, kao što je ova, treba što više podržavati i publikovati, kako bismo zainteresovali i druge fondacije i društveno odgovorne ljude - kaže Anđelković.

Paketi podeljeni u Leskovcu deo su akcije koju je Fondacija započela početkom meseca, kaže direktorka Ana Košel, a u koju su uključeni i najugroženiji iz Niša, Prokupja, Sombora, Beograda, Subotice i Čačka.

Podelu pomoći realizujemo sa 58 lokalnih partnera - lokalnim institucijama, Crvenim krstom, udruženjima građana i volontera, od kojih su mnogi dugogodišnji saradnici Fondacije i od kojih smo dobili veliku podršku i informacije o potrebama građana kada je u pitanju raspodela pomoći. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim donatorima na projektu - Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške u Srbiji - rekla je Košel.

Inače, prema rečima ljudi iz Udruženja samohranih roditelja Tate i mame U-tim, prvobitno su i njih kontaktirali iz Fondacije kako bi pripremili spisak ugroženih članova, ali pakete na kraju nisu dobili. Iz Fondacije su odgovorili da nije bilo moguće obuhvatiti donacijama sve organizacije i pojedince kojima je pomoć potrebna, mada se na spisku kategorija kojima se pomaže nalazi i samohrani roditelji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: