Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 30. 12. 2020.

| Društvo

Paketi pomoći obolelima od kovida u Zdravstvenom centru

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
CDI Vranje
Odštampano 200 poruka podrške koje su građani ostavljali na 5 lokacija u gradu; foto:CDI

Pomoć obolelima od virusa korona, kao i medicinarima Zdravstvenog centra Vranje koji brinu o njima, uručili su članovi Centra za društvene integracije. Donacije su prikupljane od 1. novembra do 25. decembra, a u tom periodu su građani donirali sredstva koja se koriste za negu obolelih od kovida.

Iz Centra za društvene integracije kažu da su u akciji “Niste sami, mi smo uz vas” prikupljena sredstva u vrednosti od 726.000 dinara.

Uz pomoć volontera CDI-a napravljeno je 200 paketića za obolele u kojima se, pored ostalog, nalaze i poruke podrške, ohrabrenja i želje za brže ozdravljenje, koje su građani slali putem elektronske pošte i sandučića specijalno namenjenim za tu svrhu koji su bili postavljeni na pet lokacija u gradu. Na ovaj način građani su dali podršku i iskazali saosećanje - kaže predsednica Centra Anita Stojanović.

Dodaje da su prikupljene 243 poruke podrške i ohrabrenja, od kojih je 200 odštampano.

Veliku zahvalnost dugujemo i Fondaciji Ana i Vlade Divac koja predvodi Koaliciju za dobročinstvo a koja nas je podržala u okviru konkursa „Slavimo filantropiju“, na čemu smo zahvalni, jer su nam time omogućili da budemo deo većeg projekta u svrhu širenja filantropije u okviru projekta za unapređenje okvira za davanje koji realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) - kažu iz Centra.

U okviru akcije se, kako kaže Stojanovićeva, odazvalo 47 pojedinaca, kompanija, nevladinih organizacija, privatnih preduzetnika i drugih ustanova iz Vranja, Vranjske Banje, Niša, Leskovca, Beograda, Surdulice, Novog Brada, Preševa, Svilajinca i Vršca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: