Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 11. 4. 2023.

| Društvo

Paketi pomoći za penzionere i najugroženije Leskovčane - iz budžeta izdvojeno 32,3 miliona dinara

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
340680414_3058853354420733_9125810171695331257_n
Ove godine će paketi biti deljeni dva puta; foto: M. M.

Penzioneri sa primanjima do 35.000 dinara, kao i socijalno ugroženi Leskovčani dobiće pakete sa osnovnim životnim namirnicama koje od juče pakuju zaposleni u ustanovama kulture, leskovačkim javnim preduzećima i Gradskoj upravi. Gradonačelnik Cvetanović najavljuje da će ove, za razliku od prethodnih godina, paketi biti deljeni dva puta, da će u narednin danima biti podeljeno 26.000 paketa, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 32,2 miliona dinara.

Pakete će, kaže gradonačelnik, od kuće do kuće deliti predstavnici mesnih zajednica, a preko 8.000 paketa koji će danas biti spakovani prvo će dobiti građani grdeličkog i vučjanskog kraja, dok će na kraju pakate dobiti oni koji žive u Leskovcu. U njima se nalaze šećer, so, brašno, zejtin, supa, čaj, makarone, papir, pirinač, pasulj, vitamini. 340977624_590248273045158_1728465433714084019_n Pakete pakuju zaposleni u ustanovama, javnim preduzećima i Gradskoj upravi; foto: M. M.

Za sve pakete isporučeno je čak 9 šlepera namirnica, odnosno oko 200 tona. Kako bi olakšali i ubrzali ovaj proces nabavili smo viljuškara na gas za 3,4 miliona, paletaru i auto-prikolicu i za to je ukupno izdvojeno 3,8 miliona dinara. Moram da naponemem da ćemo tokom tekuće godine dva puta deliti pakete, za razliku od ranijih godina. To je naša obaveza prema najstarijima koji su mnogo učinili za nas i naš grad - rekao je Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca dodaje da je na tenderu za dobavljanje namirnica posao dobilo preduzeće Heka plus iz Barajeva i nada se da će svi paketi biti spremni do petka.

Podsetimo, sa podelom paketa u Leskovcu se počelo tokom pandemije virusa korona, kada su oni deljeni kao pomoć građanima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    20:20 // 11. 4. 2023.

    A,kad sve to pojedete i popijete ili na pijaci prodate !? E, bedo srpska, zatucana i uplasena ! Odose unuci u Evropu, da ih postuju, jer rade, znaju ...!

  • a glasački listić na dan izbora

    13:44 // 11. 4. 2023.

    U njima se nalaze šećer, so, brašno, zejtin, supa, čaj, makarone, papir, pirinač, pasulj, vitamini. A glasački listić naknadno

  • kupovina sigurnih glasova

    13:36 // 11. 4. 2023.

    šred izborna kampanja je počela

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: