Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:34, 6. 1. 2021.

Palili se badnjaci ispred niških hramova

badnjak2021-6-fotovkeser foto: V. Keser

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Banji dan, a po tradiciji se ispred hramova palio badnjak. U Nišu je veliki broj vernika bio kako ispred Saborne crkve, tako i ispred hrama Svetog cara Konstanina i carice Jelene, gde im se obratio vladika niški Arsenije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Covid 19

    21:06 // 6. 1. 2021.

    Sad ova masa vernika što bila da pali Badnjak, i okupila se protivno merama da peva: Da se ne razbolim od korone i da me ne pogodi smrt kao patrijarha i druge koji nisu poštivali mere Gospodu se pomolimsja. Da ne zauzimaju mesto na kiseoniku i respiratorima "nevernicima". Pa mi nismo normalni uopšte ni racionalni,mi smo masa

    • Леба Ти

      09:20 // 7. 1. 2021.

      Кажи ми,леба Ти ,а где су се заразили ти твоји НЕВЕРНИЦИ.И од кога.

    • Србкиња

      10:31 // 7. 1. 2021.

      Ја све људе што знам који су били позитивни су стално носили маску и држали дистанцу. Тако да ваша прича не пије воду. И верницима није битна нека измишљена пандемија. Тако да, ако се плашите, седите код куће. А нас здраве пустите да дишемо.

  • Sima

    08:39 // 7. 1. 2021.

    E pa super, sutra kad zakačite virus a vi idite u crkvu da se lečite. Mislim da stvarno nije fer prema doktorima i sestrama koji 24h provode pod skafanderom, zapitajte se koliko ti ljudi stignu i da piju vode i da jedu pod tom zaštitom a covid pacijenti samo dolaze. Al bitno da ste zapalili badnjak, to niste mogli kod kuće da uradite ili u komšiluku uz manji broj.

  • ATEISTA

    09:40 // 7. 1. 2021.

    A posadiše li ikada neko drvce ovi što su se utrkivali ko će veće stablo da otfikari, neznajući ni šta će s njim? Dima po gradu nam je i preko glave pa je samo falilo da se pale vatre na svakom ćošku! Spoj zatucanosti i licemerja-to su verski običaji!

    • Drda

      11:00 // 7. 1. 2021.

      Nekada su Sloveni postovali to drvo i klanjali mu se a sada ga radosno seku, neko rekao da tako treba... menjaju se vremena

  • Mara

    21:22 // 6. 1. 2021.

    Sretno Badnje veće svima i puno zdravlja!Opština medijana se obrukala

  • Срба

    05:20 // 7. 1. 2021.

    Оно што сам видео вечерас у Саборној Цркви,главном нашем православном храму,са оноликом гомилом скоројевићких напредних примитиваца на челу са г-Џом градоначелницом и “укусно одевеним” супругом који је једва дисао у неком претесном карираном 3/4 капутићу,уз гомилу(са горе-поменутима),и свештеним лицима БЕЗ МАСКИ,па тек ВАТРОМЕТ(?!?)-СРАМОТА!То нема везе са Православљем.СКАНДАЛОЗНО, заиста :(

    • Србкиња

      10:28 // 7. 1. 2021.

      Ношење маске нема везе са православљем. А ако се плашите, требали сте код куће да останете.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: