Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 18. 10. 2018.

| Društvo

“Pametne” rukavice najbolja ideja na takmičenju srednjoškolaca u Leskovcu

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
takmicenje poslovni izazov 2018
Ovogodišnje takmičenje okupilo 116 učenika iz 24 škole jugoistočne Srbije, foto: Dostignuća mladih

Na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama, koje se juče održalo u Leskovcu, najbolji je bio tim koji je osmislio “pametne” rukavice, koje bi ljudima olakšale kupovinu.

Pobednički tim činili su učenici Srednje škole u Blacu, Ekonomske škole u Nišu, Gimnazije u Prokuplju, Poljoprivredno-veterinarske škole u Vranju i Ekonomske škole “Đuka Dinić” u Leskovcu. Ideja je da se ove rukavice, kažu oni, plasiraju u trgovinskim lancima, kako bi olakšali da u prodavnici brže pronađu određene artikle, saznaju njihovu cenu ili nutritivnu vrednost. taknicenje poslovni izazov 2018 Pobednički tim osmislio "pametnu" rukavicu za efikasniju kupovinu, foto: Dostignuća mladih

Zadatak nam je bio inspirativan, razmišljali smo šta je to što nedostaje prosečnom kupcu i zaključili da je to uvek manjak vremena. Zato smo i razvili ideju o rukavici čiji je osnovni cilj brža i efikasnija kupovina - objašnjavaju Milena, Jovana, Anđela, Milutin i Aleksandra.

Ovogodišnje regionalno takmičenje Poslovni izazov okupilo je 116 učenika iz 24 škole iz jugoistočne Srbije. Timove čine učenici različitih škola, objašnjava jedan od organizatora Darko Radičanin, koji osmišljavaju rešenje za dati problem i kreiraju biznis plan koji prezentuju članovima žirija.

Ideja ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine, dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan - kaže Radičanin.

U Leskovcu su se takmičili đaci iz Aleksinca, Blaca, Bojnika, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Vranja, Vučja i Žitorađe.

Članovi tri prvoplasirana tima takmičiće se u Nacionalnom finalu koje će biti održano u januaru 2019. godine. Pobednici ovog finala moći će da učestvuju na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana aprila 2019. godine u Podgorici, zajedno sa vršnjacima iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Poslovni izazov, kažu organizatori, pokrenut je da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način, kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: