Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 22. 2. 2022.

Pamučna pluća u Nišu pocrnela za manje od dva meseca

Pluća crna Kada su "stigla" u Niš, bila su bela; Foto: V. O.

Kada su aktivisti “Eko gerile” doneli pamučna pluća u Niš bila su čista i bela – manje od dva meseca kasnije potrebno im je hemijsko čišćenje, a da su prava verovatno oporavak u vazdušnoj banji. Iako su ovim projektom hteli da ukažu na opasnost zagađenog vazduha po zdravlje, aktivisti dugo nisu mogli da pronađu dobrovaljca i da pluća zakače u centru grada, pa su ih na kraju postavili na zgradu redakcije Južnih vesti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Mika

    16:28 // 22. 2. 2022.

    Dzaba. Selci i skorojevici to ne mogu da ukapiraju. Sto je jos gore, u mnogim stambenim zajednicama takvi su najglasniji po pitanju unistavanja zelenila i prirodnog okruzenja. Takmice se ko ce pre da donese odluku o seci drveca oko zgrada-pod svakojakim izgovorima i razlozima (bez ikakvog pokrica). Naravno, niko to ne kontrolise... upravnici zgrada sluze samo za ukras i uzimanje para.

    • Luka

      19:27 // 22. 2. 2022.

      Ispravka. Oni se i ne trude da razumeju

  • Ne znam šta se očekuje od vlasti po ovom pitanju...

    22:27 // 22. 2. 2022.

    ...jer kao da ovde se krije poruka njoj upućena. Opcije su jasne: da se zabrani grejanje na ugalj, drvo i sl. i da se zabrani ulaz u grad <Euro5 vozilima. Pa digao bi se socijalni bunt, hajde iskreno koliko vas bi se pobunilo protiv toga? I batalite više kvazihipoteze da automobili ne zagadjuju i da je do vašeg komšije što gori plastiku a ne do vas ljubitelja zvuka puckanja drveta što gori.

    • zagađenje automobilima je minimalno u odnosu na komšiju koji gura sirova drva u ložište

      07:08 // 23. 2. 2022.

      znanje prosečnog stanovnika Srbije, koji maše diplomom državnog fakulteta, je katastrofalno. Za bubanje se dobijale desetke, a bubalice ne uče sa razumavanjem, pa ni sada ne shvataju kako nas sve truju.
      Pogledajte samo kakavim spodobama punimo parlament, pa mi recite da li ljudi koji koriste mozak mogu za to da glasaju!?
      Otpadno mašinsko ulje, sirova drva, ugalj i plastika na ubijaju.

  • Solomon

    23:33 // 23. 2. 2022.

    Sve to stoji da mi sami sebe trujemo lozenjem svega i svačega u grejnim telima, truju nas toplane, vozila i mnogo štošta. Ali zaboravljamo ili nećemo da vidimo da nas više truju iz vazduha raznim otrovima kao i radijacija osiromašenog uranijuma koji su nam naši "prijatelji " ostavili 1999.godine. A što je najgore šume i drveće po gradovima se unajveće seku. To su velika pluća koji čiste vazduh.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: