Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 4. 12. 2012.

| Društvo

Pamučne majice umesto maturskih haljina

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
g
Maturanti Gimnazije Pirot

Maturanti pirotske gimnazije odlučili su da umesto za elegantne haljine i odela za proslavu maturske večeri, novac daju u humanitarne svrhe.

Ideja maturanata je da za proslavu ovog svečanog događaja, koji ih očekuje sledeće godine, obuku pamučne majice sa natpisom "Tvojih pet minuta sjaja, nečiji ceo život!" umesto skupih haljina i odela.

Uroš Mijalković, učenik četvrte godine pirotske gimnazije, kažu da su na ovu ideju prvobitno došli kako bi rasteretili budžete svojih roditelja.

- Živimo u jako teškom i kriznom vremenu, pa sigurno postoji neko kome je pomoć potrebnija nego nama preskupa garderoba koju ćemo samo jednom obući - kaže Uroš.

Ideja maturanata je da u narednih šest meseci svako od njih izdvoji po 500 dinara što je ukupno 3.000 po učeniku. Ova cifra mnogo je manja od onoga što roditelji obično izdvoje za garderobu, cipele i frizuru za maturu.

- Preporučena suma je mesečno 500 dinara, za šta smatramo da nije mnogo jer piće u kafiću košta 100 dinara, cigarete 200, a to je nešto što većina naših vršnjaka kupuje svakog dana - objašnjava Uroš.

On dodaje da se radi samo o preporučenoj sumi od 500 dinara i da nije obavezno da svaki učenik izdvoji toliko jer nisu svi istog imovnog stanja.

Učenici očekuju da će na ovaj način uspeti da prikupe sumu od pola miliona dinara.

- Još uvek nismo odlučili kome ćemo pomoći, ali u narednom periodu ćemo odlučiti o ovome i to na nivou cele generacije - dodaje Uroš.

On kaže da će u noći proslave mature skoro svi gimnazijalci nositi majice sa natpisom "Tvojih pet minuta sjaja, nečiji ceo život!", ali da je bilo i onih koji nisu bili oduševljeni idejom.

- Nadam se da će nam se i oni pridružiti jer će više od 90 odsto generacije biti u sportskoj varijanti - kaže Uroš.

Uroš je pozvao maturante iz pirotskih, ali i škola iz drugih gradova da se pridruže akciji i dodao da bi svaka pomoć građana za pribavljanje i štampu njihove maturske garderobe bila poželjna jer ne žela da za tu svhu uzimaju novac iz fonda namenjenog za pomoć. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana Stanojevic

    14:53 // 16. 12. 2012.

    i ako neki ovde vredjaju pirocance ispada da su najpametniji i da od njih treba uciti sta je humanost, a ovi sto se bune pokazuju samo svoj sebicluk!BRAVO PIROCANCI!

  • Milena Petkovic

    13:48 // 12. 12. 2012.

    Svaka cast !
    Odusevljena sam. Pozdrav pirotskim maturantima !

  • Miloš Petrović

    16:17 // 7. 12. 2012.

    Bravo, maturanti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: