Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 8. 6. 2012.

| Društvo

Pantelej i Vranje imaju najbolje administracije

Autor:J.C. i I.M.Izvor:južne vesti
epus

Niškoj opštini Pantelej uručeno je priznanje za lokalnu administraciju koja najbolje sarađuje sa svim strukturama građanskog društva. Opština je dobila nagradu u konkurenciji 36 opština i gradova iz cele Srbije.

Takmičenje je organizovao Evropski pokret, a učestvovalo je 6 lokalnih administracija sa područja Borskog, Zaječarskog, Nišavskog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

- Zadovoljni smo svi u opštini. Ovo mesto je osvojeno glasovima građana, a to govori da smo mi na dobrom putu - rekao je Slaviša Dinić, predsednik opštine Pantelej.

Lokalne administracije takmičile su se i u kategoriji najtransparentnija lokalna administracija, a prvu nagradu u ovoj kategoriji komisija Evropskog pokreta gradu Vranju.

- Ovo je priznanje za sve što je učinjeno na unapređenju lokalne administracije. Stručni žiri je prilikom ocenjivanja imao u vidu sve naše rezultate i uspehe, počev od izgradnje Uslužnog centra, pa do toga da smo se približili građanima kroz projekte finansirane od EU ili USAID-a - rekao je gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić.

vranje

Gradonačelnik Vranja je dodao da priznanja prijaju ali i obavezuju, pa se mora i nastaviti ovim putem.

Cilj takmičenja bio je da podstakne razvoj i primena javnih i transparentnih propisa u radu administracije, da pokrene dijalog i saradnju između države, lokalne samouprave, privrednih organizacija i civilnog društva prilikom rešavanja problema od javnog značaja.

- U ovom takmičenju najviše su se potrudile male opštine. One su dale sve od sebe da primene sva ona pravila o dobroj vladi i da učine veliki iskorak u saradnji sa građanima - rekla je Mila Vujić iz Evropskog pokreta.

U Evropskom pokretu kažu da su mediji, civilni sektor i građani ti koji koji su zaduženi da vrše monitoring svega onoga što vlade rade.

- Pokušavamo da javnim zagovaranjem i ratifikacijom Povelje dobra vlada učine sve kako bi građani imali stabilan osećaj i povratili poverenje u institucije - dodala je Mila Vujić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: