Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 23. 5. 2023.

| Društvo

Par koraka engleskog valcera umesto tradicionalne Parade maturanata - bez gradonačelnice

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
2Ples maturanata 2023; foto: JV-Jovana Stojanović
Neki maturanti nisu ni uspeli da uhvate korak; foto: JV-Jovana Stojanović

Maturanti srednjih niških škola obeležili su kraj školovanja u centru Niša, ali umesto tradicionalne parade koja ove godine nije održana, otplesali su nekoliko koraka "engleskog valcera". Sami kažu da ples nisu stigli da navežbaju, neki zato nisu ni uspeli da uhvate korak, jer je gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja se danas nije ni pojavila, u poslednji čas najavila da će Grad sam organizovati ples. Sve je trajalo manje od 5 minuta, a maturanti su na kraju pustili bele balone u vazduh i ostavili bele ruže kod spomenika oslobodiocima.

Mnogo manje učenika koji obeležavaju kraj srednje škole bilo je ove godine na Trgu kralja Milana nego ranijih godina, ali tačan broj nije poznat. Uglavnom su svi bili u belim majicama, ali u svojim, a deo njih imao je u rukama bele ruže i balone. 5Ples maturanata 2023; foto: JV-Jovana Stojanović Maturanti se okupili na Trgu, ali nije bilo tradicionalne parade; foto: JV-Jovana Stojanović

Na bini su kao voditelji programa bili pevači benda La Campanella koji su pozdravili maturante u podne i pročitali tekst koji im je napisan.

Najbolje je da u ovom trenutku pošaljemo snažnu poruku ljubavi i mira zato smo danas ovde u belo obučeni. Nismo želeli da prekidamo tradiciju maturskog plesa pa ćemo danas u nekoliko koraka otplesati "engleski valcer" - poručili su voditelji.

bele ruže Bele ruže ostavili na Trgu; foto: Jelena Mišić Ipak, tradicija jeste prekinuta, jer ove godine tradicionalna parada maturanata nije održana, već ples za koji je gradonačelnica Dragana Sotirovski organizatorima rekla da nema para, srednjoškolcima da "nije vreme za ples", a onda se predomislila u poslednji čas i rekla da će Grad to sam da organizuje.

Tako je proslava danas i izgledala - maturanti nisu imali vremena da se pripreme, pa nisu svi uspeli ni da uhvate korak, a cela manifestacija trajala je manje od 5 minuta.

Mnogi đaci nisu hteli ni da razgovaraju sa novinarima, već su samo kratko rekli da nisu imali kad da vežbaju, jer su neki u petak, a neki tek juče saznali da će plesa uopšte biti ove godine.

1Ples maturanata 2023; foto: JV-Jovana Stojanović Na kraju pustili bele balone u vazduh; JV-Jovana Stojanović Oni koji jesu hteli da prenesu utiske kažu da organizacija nije bila dobra, jer za to nije bilo vremena, ali da im je drago što su se okupili, jer im je bilo krivo kada su prošle nedelje mislili da plesa neće ni biti.

Nakon što su otplesali, voditelj je brojao do 10 i maturanti su pustili bele balone u vazduh, a bele ruže ostavili su na Trgu u obliku srca.

Gradonačelnica nije bila sa maturantima, a kako je rekla njena šefica Kabineta Lora Nikolić - bila je u Gradskoj kući na prijemu građana.

3Ples maturanata 2023; foto: JV-Jovana Stojanović Plesali nekoliko koraka "engleskog valcera"; foto: JV-Jovana Stojanović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • А Може

    06:04 // 24. 5. 2023.

    Матуранти су наша деца,зашто се није плесало уз Свилен конац,Тамо далеко ичи уз још прегршт срБских песама већ уз енглески валцер.Зашто............

    • Да Ли

      19:35 // 24. 5. 2023.

      Да ли су то стварно наша деца ако плешу енглески валцер,говоре енглески,слушају енглеску музику,.....А родитеље те деце су енглези не тако давне,тога требамо да се сећамо,шта - бомбардовали.

  • Milja

    21:48 // 23. 5. 2023.

    Maturanti, organizacija plesa Sotirovske bila je samo za BOJKOT!!! Pali ste na ispitu samopoštovanja!

    • Prosvetar

      12:34 // 25. 5. 2023.

      Dakle maturanti treba da završe školsku godinu protestom,vjer niko drugi nema hrabrosti, tako da se obratis deci je neprimereno, toj deci je prekinuto školovanje koronom nisu dostojno upoznala decu iz klupa išli su na jednu ekskurziji, propustili su mnogo i ti stvljas krivicu i teret na njih jer su se ponadali da će imati nešto normalno u život. Sledeći put razmisli pre nego što kažeš nešto.

  • Var tehnolog

    20:34 // 23. 5. 2023.

    Sto rece jedan clan sns, kome nisu zaposlili,jos uvek, nikog a dete mu je maturant- da je neko iz kabineta imao maturanta, odrzalo bi se po tradiciji !
    Inace kakva gradonacelnica, takva i sefica kabineta a uvlakaci iz Lakampanele ,procitani lihvari, su vrh !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: