Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 13. 6. 2014.

| Društvo

Paralelna uprava u Direkciji za izgradnju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
direkcija-za-izgradnju23.jpg
Jedno preduzeće - dva direktora, arhivska fotogragija

Iako je direktor Branislav Jocić pušten iz pritvora pre dvadesetak dana, privremeni zastupnik Gradimir Mihajlović ostao je na čelu niške Direkcije za izgradnju.

Gradsko veće Niša nije smenilo zastupnika, koji je trebalo samo privremeno da rukovodi Direkcijom nakon hapšenja Jocića, a resorni gradski većnik Miloš Banđur kaže da je takva odluka doneta sa razlogom.

- Gradsko veće je odlučilo da ostane privremeni organ, jer je neizvesna situacija u tom preduzeću. Nikada se ne zna, možda iz policije aktuelne direktore ponovo pozovu za 15 dana i šta onda, opet bi trebalo da ponavljamo proceduru - rekao je Banđur.

Iako privremeni zastupnik Gradimir Mihajilović, odlukom Veća, odlučuje u svemu, u Agenciji za privredne registre kao direktor i dalje je upisan Branisalv Jocić, što praktično znači da u ovom preduzeću postoji paralelna uprava.

Kako je ubrzo nakon hapšenja Jocića  pojasnio predsednik Odbora za imenovanja niške Skupštine Dejan Jovanović, Jocić ostaje direktor do eventualnog podizanja optužnice.

- Onog momenta kada bude podignuta optužnica protiv direktora Jocića, ja ću sazvati Odbor za imenovanja. Suspendovaćemo ga i imenovati vršioca dužnosti - rekao je tada Jovanović.

Ovo je, dodao je Jovanović, predviđeno Zakonom o javnim preduzećima u kojem piše i da suspenzija traje dok se postupak pravno ne okonča.

Podsetimo, direktor Jocić, izvršni direktor Direkcije Branislav Jovanović i pomoćnik direktora za pravna pitanja Dragan Krečković uhapšeni su 26. marta zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, a iz pritvora su pušteni nakon 2 meseca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan

    08:09 // 14. 6. 2014.

    Na najnize grane je spao naš Niš.
    Seljaci, nesposobni ,neobrazovani, ljigavci i lažovi vladaju.
    Počev od kvazi doktora Perišica preko Pešterca pa do direktora vodovoda....
    Neverovatno....

  • Перица Мали

    14:48 // 13. 6. 2014.

    Другим речима госн Банђур каже што да се двапут мучимо.А то му посао. А што се примају две плате.А тек хаос у фирми,то ником ништа.Да ли би тако поступио кад би плаћао из свог џепа.Сила законон мења.

  • Marija

    14:36 // 13. 6. 2014.

    Banđure,ne pravi se lud!Ne sklanjate privremenog zastupnika zato što želite da uzmete Direkciju, upravo vi SNS-ovci jer vam je malo sve što ste dobilli. Na taj način želite da se rešite i Baneta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: