Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 23. 6. 2021.

| Društvo

Park Čair i dalje bez vode i rešenja za česme, suva i česma u centru Niša

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
1280x0_Cesma-puz-park-Cair1-maj-2018-foto-JV-J-Adamovic
Voda iz "puža" i dalje samo sa starih slika;foto:JV

Jedan od najposećenijih niških parkova i dalje je bez vode, a nadležni iz Opštine Medijana kažu da za sada nemaju rešenje za „puža“ i česmu kod fontane u Čairu. Građani vodu ne mogu popiti ni na Trgu kralja Milana u samom centru, jer česma kraljice Natalije ne radi zbog radova na rekostrukciji trga, a zbog različitih kvarova suvo je još 7 javnih česama u gradu.

Letnje vrućine su krenule, a za one koji se u doba najveće vreline šetaju u centru Niša ili parku Čair, jedino rešenje da se rashlade jeste da imaju flašicu vode. Bez obzira na tropske temperature iz JKP Naissus za sada ne najavljuju postavljanje cisterni sa vodom po gradu.

Iz Opštine Medijana objašnjavaju da neke česme ne rade zbog kvarova i da će kod nekih biti dovoljno opet promeniti slavinu, ali za one u Čairskom parku i dalje nemaju rešenje. javne cesme Kad bude Trg, biće i vode; foto: JV

Česma „puž“ u Čairu ne radi jer su pokidane instaliacije i tu je potrebna sanacije cele česme. Ona ove godine nije mogla da se stavi u funkciju. Fontana u Čairskom parku, tu isto je potrebna sanacija. Mi smo obaveštavali komunalnu policiju, koja je trakama tu česmu ogradila i trake su skinute preko noći, tu su potrebna velika ulaganja. Ne radi Donina česma jer je takođe potrebna nova instalacija unutar česme, a česma kraljice Natalije ne radi jer se čeka završetak Trga – dodaju u Medijani.

Napominju da su za samo mesec dana tri javne česme ostale su bez slavina.

Brzi brod dva ne radi, slavina je skinuta, isto i česma kod Zone dva i česma Krst u Svetosavskom parku. To su česme koje su proradile pre mesec dana, ali su skinute slavine. Možda je u ovom trenutku još neka skinuta. Ne rade ni česme kod Stare Srbije i na Trgu 14. oktobar. Gledaćemo da te česme stavimo u funkciju – navode iz Opštine Medijana.

Česme koje rade, a na područuju su Opštine Medijana, su ona kod Ćele- kule, Brzi brod 1, Duvanište Ktitor, na Trgu Kralja Aleksandra, Trgu Pavla Stojkovića, na ulazu u Kazandžijsko sokače na Trgu Stevana Sremca, Trebinjska česma kod Doma zdravlja, na Trgu Patrijarha Pavla, kao i česma u Parku Svetog Save pored zgrade opštine.

Rade i česma u Niškoj banji, "Burence" kod Palilulske rampe, kao i one koje su u nadležnosti opštine Crveni krst – u Tvrđavi pored Oficirskog doma i na Romskom groblju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    11:32 // 24. 6. 2021.

    Trebali bi članovi "gradske vlasti" da prošetaju renoviranim trgom i mostom kod Tvrdjave jer je sada pravo vreme za šetnju. Time bi ukazali gradjanima na blagodete svojih aktivnosti ,seča drveća i ogoljeni gradski trg na minornih + 40°C !

  • Мина

    10:23 // 24. 6. 2021.

    Није "Пужић" заборављен, о њему се бар прича, решиће се.Заборављена је чесма"Дрво", на углу ул.Н.Томић-Никола Пашић, испред банке и стамбене зграде.Не кривим садашњу "поставу" јер чесма није радила ни код оних предходних и оних пре њих.То је захвалност за поклон, уз једини услов да буде постављена баш нс том месту.Подразумевало се да ради.

  • Bulevarka

    09:24 // 24. 6. 2021.

    Koje li ce opravdanje sada sa smisle sto nista ne radi.Za godinu dana na vlasti ovo je najgori moguci pocetak.Pa Perisic je bio bolji od ove a sta je covek zatekao,njega i Bulatovica od blata cemo da pravimo.Pod hitno neke stvari moraju da se resavaju.Istoricar na celu vodovoda,penzioner upravlja zdravstvom.Ni jedno obecanje nije ispunjeno a daju se nova.Sramota do sramote.Za ovakav SNS nikad vise

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: