Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 8. 4. 2022.

| Društvo

Park kod “Delte” izgledaće drugačije nego što je najavljeno, iz Grada kažu zbog predloga Nišlija

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
park delta izgradnja tt 2022
Promenjen idejni projekat; foto: T. T.

Dok neke Nišlije pitaju zašto će park kod tržnog centra “Delta planet” na Bulevaru Nemanjića izgledati drugačije nego što je najavljeno i da li je promenjen plan, iz Grada kažu da su građani predložili dodatne sadržaje i potvrđuju da je zato izmenjen konačan izgled u odnosu na idejni projekat.

Građani su i sredinom marta primećivali da način na koji su iscrtane staze ne podseća na projektovani izgled parka, a neki od njih sad kažu da će to na kraju biti znatno “jeftinija verzija”.

Mene interesuje zašto je plan parka kod “Delte” promenjen. Zašto nije kao onaj koji su najavili već neka jeftina verzija - pita Nišlija.

park kod Delte plan Građani kažu da park i ne podseća na idejno rešenje; foto: PrintscreenIz Grada potvrđuju da će park izgledati drugačije u odnosu na idejni projekat i kažu da se on zato i naziva idejnim.

Kako navode, razlog je taj što su građani u međuvremenu predložili dodatne sadržaje, poput prostora za održavanje manifestacija.

Konačan izgled parka kod TC “Delta Planet” na Bulevaru Nemanjića je izmenjen u odnosu na idejni projekat (zato se zove idejni) zbog sadržaja koje su građani predložili u međuvremenu poput dodatnog dečjeg igrališta, teretane na otvorenom, šah polja i prostora za održavanje manifestacija - kažu iz Grada.

Iako su nadležni avgusta prošle godine, kada je počela izgradnja parka, istakli da on građane neće koštati ni dinar i da će biti finansiran od donacije kompanije “Delta”, sada iz Grada odgovaraju da “Delta” nije donator, već Put inženjering.

Takođe, za ozelenjavanje, zalivne sisteme i sadnju drveća iz gradske kase će biti izdvojeno oko 6,8 miliona dinara.

Podsetimo, priprema terena za izgradnju parka počela je aprila prošle godine, rušenjem objekata bez građevinske dozvole, sečom drveća i raščišćavanjem divlje deponije.

Sama izgradnja počela je 4. avgusta, a nadležni tada nisu precizirali kada će biti gotova, ali su rekli da će to biti na proleće 2022.

Rok završetka radova i dalje je nepoznat.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Meskožder

    06:13 // 14. 4. 2022.

    I jedan kiosk sa ćevapi na ćumur u parkiću, molim! Daleko mi park sv. Save...

  • Ivan

    07:07 // 11. 4. 2022.

    Mozda novi parking za Nisexpress, tvrdjava je ipak stara... Novi bus i stara zgrada "neide"....

  • Ana

    20:29 // 9. 4. 2022.

    A kada i gde je održana javna rasprava na kojoj su građani iznosili svoje predloge koje je lokalna vlast tako lepo uvažila? A, da, onom istom prilikom kad su Nišlije izglasale da im kiosci niču posred trotoara.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: