Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 18. 11. 2013.

| Društvo

Parking kod Doma zdravlja se ipak ne plaća

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
parking-dom-zdravlja2.jpg
Vozači tokom protekle nedelje obaveštavani o naplati parkinga

Iako je bilo najavljeno da će i parking kod Doma zdravlja biti u sistemu naplate, nakon žestokih protesta građana, gradske vlasti privremeno su "zamrzle" tu ideju.

Brojni komentari građana u medijima i na društvenim mrežama očito su uticali na gradsku upravu.

Kako je Južnim vestima potvrdio direktor Doma zdravlja dr Milorad Jerkan, na inicijativu gradonačelnika Niša Zorana Perišića u saradnji sa Parking servisom povučena je odluka o naplati parkinga.

- U dogovoru sa gradonačelnikom parking se do daljeg neće naplaćivati. Imali smo prethodnih dana razgovore, ali sve je uspešno razrešeno i pacijenti će i dalje moći besplatno da parkiraju svoja vozila - kaže direktor Milorad Jerkan.

Ideja o naplati jedinog preostalog parkinga koji koriste pacijenti, prema rečima Jerkana, krenula je od niškog Parking servisa.

- Ja sam bio protiv od prvog dana i reagovao sam jedno 10-ak puta. Svi radnici Doma zdravlja i ja sam bio protiv toga, jer to ne bi bilo svrsishodno i bilo bi veoma kontraproduktivno. Razumem i Parking servis da se nalazi u određenim finansijskim krizama, ali kada neko dođe sa bolesnim detetom da mu pauk digne kola, to baš i nije prijatno - rekao je Jerkan.

U kabinetu gradonačelnika Južnim vestima je rečeno da je odluka stopirana do konačnog rešavanja parkinga.

- Stiglo je mnogo pritužbi i od pacijenata i od radnika Doma zdravlja i od stanara okolnih zgrada. Konačno rešenje biće doneto u dijalogu sa Odsekom za saobraćaj Uprave za komunalne delatnosti, Parking servisom i Gradskim većem - rečeno je u Gradskoj kući.

Direktor dodaje da se Parking servis obavezao da u narednim danima ukloni već postavljene table, kako građani ne bi dolazili u zabludu i uplaćivali parking.

Podsetimo, sa naplatom je trebalo da se krene od danas, 18. novembra, a obaveštenja su korisnicima ovog parkinga deljena poslednjih dana.

Inače, ovo je jedini parking kod Doma zdravlja koji koriste pacijenti, jer je nedavno rukovodstvo ove zdravstvene ustanove odlučilo da još jedno parkiralište proglasi službenim.

Parking servis: Rešenje u narednim danima

Iako je direktor Doma zdravlja najvio da se parking neće plaćati u Parking servisu kažu da je "trenutno mali zastoj".

- Trenutno je mali zastoj, to je sve što mogu da kažem. Možete da odete da snimite, tamo je i dalje haos kao i pre mesec i po dana. Ne znam, videćemo kako ćemo to da razrešimo. U narednih par dana očekujemo neko rešenje - rekao je Igor Vojinović iz Parking servisa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa

    21:36 // 18. 11. 2013.

    Kako resiti problem: Postaviti rampu sa bar-kod citacem, na ulazu u parking skenirati bar-kog sa zdravstvene knjizice i time otvoriti rampu. Nedeljno dozvoliti do 10h zadrzavanja na ovom parkingu...

  • vmp

    14:56 // 18. 11. 2013.

    aman ljudi...pa zar da teramo PS dalje u gubitke...evo ja dajem da iscrtaju moju garazu i prime nekog da me kontrolise....kud ce nam dusa..

  • sale

    14:52 // 18. 11. 2013.

    Jednog dana ima da nam naplacuju i ulazak u Dom zdravlja,to cem im biti sigurna naplata (oporezivanje)!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: