Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 1. 10. 2020.

| Društvo

Parking-mesta obeležena u Franca Vintera, ali mnogi ih ne poštuju i blokiraju trotoar

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Parkiranje u Franca Vintera; foto: citalac
Brojne žalbe na parkiranje u Franca Vintera; foto: čitalac/Prijavi problem

Iako su nedavno obeležena parking-mesta u Ulici Franca Vintera u niškom naselju Pantelej, preko aplikacije "Prijavi problem" više građana se požalilo da se vozači ne parkiraju propisno. Zato trotoarom ne mogu da se kreću deca i majke sa kolicima, svedoče Nišlije i apeluju da se pravila poštuju.

Haos sa parkiranjem u Ulici Franca Vintera - tako ovaj problem vide građani koji tamo stanuju. Parkiranje u Franca Vintera 2; foto: citalac Vozači zauzimaju deo za pešake; foto: čitalac/Prijavi problem

Kažu da su konačno dobili mesta za parkiranje, koja su adekvatno i vidno obeležena, ali napominju da mnogi vozači to ne poštuju, već se parkiraju "gde stignu".

U novoasflatiranoj Ulici Franca Vintera u naselju Pantelej, lepo su obeležena parking-mesta na trotoaru, ali se nesavesni i bahati vozači ne pridržavaju toga već deca i majke sa kolicima moraju da se kreću kolovozom i time rizikuju svoje živote - pišu građani.

Preko aplikacije "Prijavi problem" apeluju da vozači ostavljaju svoje automobile na vidno obeleženim mestima i ne zauzimaju trotoare.

Parkiranje u Franca Vintera 1; foto: citalac Parkiraju se na trotoaru umesto na obeleženim mestima; foto: čitalac/Prijavi problem

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    07:43 // 3. 10. 2020.

    Majke sa decom , bas iz tog naselja se ne krecu trotoarom, vec po ulici , kao da su u parku. Tako da ne vidim problem sto se njih.

    • Nislijaa

      01:54 // 6. 10. 2020.

      Istina živa... gledam one zgrade tamo, pune dec Bogu hvala, kako se bre ne organizuju bar pesacku stazicu od kruznog do gornjomatevačke da naprave. Majke s decom, po sred ulice guraju kolica , još zevaju u telefon, ko da su na sred čaira..

  • Joy

    00:51 // 2. 10. 2020.

    "Čitalac" je očigledno pokvaren čovek, jer ako živi ovde odakle šalje slike, zna kakva je situacija uveče.
    Problem nisu vozači, nego manjak parking mesta.
    Zamolio bih redakciju, da prošeta ovom ulicom nakom 22h, čisto da vide o čemu se radi.

    • Nesa

      08:19 // 2. 10. 2020.

      Pretpostavljam da je neki od auta na slici tvoj, cim se ovako izrazavas :-) Situacija je dramaticna u celom gradu, ne samo u toj ulici. Ali koliko god bila guzva, treba da budemo ljudi. Pa ako je tako obelezen parking ja prvi nikad ne krsim obelezeno parkiranje. Necu da blokiram kretanje pesaka a i plasim se za svoj auto da mi neko ne dize brisace, busi gume itd...

  • Miroslav

    00:06 // 2. 10. 2020.

    Bitno da pauk krstari oko skole kad se deca dovoze/odvoze pa gledaju da nekog podignu sto je stao tu na 5 minuta. Ali zato ovde i pored obelezenih parking mesta, vecina radi sta hoce jer nema ni saobracajca da pise kazne a kamo li pauka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: