Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 20. 9. 2019.

| Društvo

Parking na Sinđelićevom trgu zatvoren pre izbora montažera garaže i uz (ne)saglasnost suseda

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Parking Sinđelićev trg
Rok za završetak radova je 6 meseci; Foto: A. S.

Na parkingu na Sinđelićevom trgu u Nišu više nema automobila, a kućica za naplatu je pomerena, što su u Parking servisu prokomentarisali kao početak izgradnje javne montažne garaže. Ipak, ovo javno preduzeće tek bira izvođača radova na tenderu, a rokovi za završetak su čak pola godine. Susedi i dalje protiv gradnje garaže na ovom mestu.

Iako deluje da su se smirile strasti kod stanovnika susednih zgrada zbog izgradnje nove montažne garaže koji su kada su krenule pripreme za radove, izašli na protest, a onda i zaustavili seču drveća oko parkinga, mnogi od njih i dalje se ne slažu sa ovim projektom. Sinđelićev trg parking Stanovnici obližnjih zgrada dobili uveravanja de više neće biti seče drveća; Foto: A. S.

Međutim, iz niškog JP Parking servis saopštili su da su se komšije saglasile sa gradnjom nakon što im je direktor ovog preduzeća Dejan Dimitrijević pojasnio da će se prostor "ozeleniti" posle gradnje garaže.

Međutim, novinar je kod parkinga zatekao stanovinicu ovog naselja kako prikuplja potpise za peticiju protiv izgradnje garaže. Osim ove građanke, Danka Popović koja je bila među najglasnijima protiv izgradnje garaže, kaže da je i dalje ovakvog stava.

Nismo bili dovoljno jedinstveni, neki su se verovatno i plašili da se bore protiv izgradnje garaže. Svakako imamo uveravanja da nijedno drvo više neće biti posečeno zbog gradnje garaže - rekla je Popovićeva.


Tender za montažu garaže tek raspisan

Iako su pripremni radovi uveliko krenuli, a javni parking je zatvoren, Parking servis je tek pre tri dana raspisao javnu nabavku za izvođača radova, odnosno montažera konstrukcije na Sinđelićevom trgu. Kako piše u tenderu, otvaranje ponuda je 2. oktobra, dok je rok za odluku još 25 dana. Tako bi izvođač, ukoliko tender bude uspešan, mogao da bude poznat tek krajem sledećeg meseca.

Kako je rečeno iz Parking servisa, rok za završetak radova je čak 6 meseci, uprkos tome što je u pitanju montaža konstrukcije, koja je, kako je ranije rečeno, dobijena od Beograda. Ukoliko budu poštovani ovi rokovi, građani bi nova parking mesta u centru Niša mogli da dobiju tek na proleće.

Podsetimo, izgradnja javne garaže iza Narodnog pozorišta najavljena je krajem 2016. godine, a 2018. je rečeno da će Parking servis podići kredit od 40 miliona dinara kako bi se napravilo parkiralište slično onom kod Doma zdravlja.

Nova javna garaža bi, kako je ranije saopšteno, trebalo da bude površine 3.260 kvadrata i imaće će oko 50 % više parking mesta nego dosadašnji prostor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlijka

    13:43 // 23. 9. 2019.

    Svašta grade se parkinzi a pola Nišlija nema kanalizaciju a ni vodu umesto da se odrede prioriteti radi se šta se stigne svi su isti kada se dočepaju nekih položaja najžalosnije u svemu je što su na tim položajima jedni te isti likovi pre su bili sa žutima sada su napredni brzo menjaju svoje dresove zarad lične koristi i nekih interesa, postoje ok ljudi ali na žalost njima nije data šansa!

  • Stopkorupciji

    23:54 // 22. 9. 2019.

    Koliko je gradska vlast pismena toliko je i ovaj projekat pametan i opravdan

  • vladica

    13:34 // 21. 9. 2019.

    Ma znaju
    oni unapred ko ce da gradi, tender je formalnost

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: