Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 8. 9. 2017.

| Društvo

"Parking servis" bez struje, pa rade na agregat - građani besni zbog buke

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
parking servis
Poslovnica na agregat; foto: JV/S. M.

Pošto je poslovnici Parking servisa u centru Niša, u Ulici Orlovića Pavla, kako kažu građani, isključena struja, oni već 4 dana slušaju rad motora agregata od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati. Besni su zbog buke i tvrde da nadležni organi "nisu učini ništa da spreče to".

Tandrkanje agregata koje već nekoliko dana dopire iza bele metalne ograde, kako kažu građani, od 6 do 23 sati, para uši Nišlijama koji prolaze parkom kod Nišavskog keja, na potezu od Oficirskog doma, do nekadašnjeg "Bucinog ćošeta".

Međutim, najteže je onima koji stanuju u ovom delu grada, a jedan od njih A. Z, kaže da od buke “ne može da živi”.

On je, kaže, juče slučaj prijavio i policiji, ali i Komunalnoj policiji, koje su izašle na teren, ali sem "prebacivanja lopte", nije učinjeno mnogo.

Kad je Komunalna policija izašla na teren, oni su rekli da ništa ne mogu da urade, osim da nalože Parking servisu da taj agregat pomere i da se obratim Komunalnoj inspekciji. U Komunalnoj inspekciji su me vratili na Komunalnu policiju. Ovo je nemoguće. Komunalci su samo ušli u to dvorište gde je agregat i obrnuli ga na drugu stranu i toliko. Ko će meni da nadoknadi pare za "kafetine" što sam popio zbog glavobolje od agregata? - besan je A. Z.

U Komunalnoj policiji tvrde da su uradili "ono što je bilo u njihovoj nadležnosti" i da je patrola izašla na teren odmah po prijemu prijave.

U prisustvu patrole komunalne policije je od strane prisutnog lica izvršeno izmeštanje navedenog agregata u smislu smanjenja nivoa buke koji proizvodi navedeni agregat - rekli su u Komunalnoj policiji.


Kriv vlasnik lokala?

U Parking servisu kažu da je problem nastao zbog toga što zakupodavac lokala u kojem je smeštena poslovnica ovog preduzeća u Orlovića Pavla, nije platio struju.

Od 5. septembra je obustavljena isporuka elektirčne energije na brojilima koja pripadaju našem zakupodavcu. Mi smo u skladu sa važećim ugovorom o zakupu, zakupodavca obavestili da je dužan da nam omogući nesmetano korišćenje zakupljenih prostorija i očekujemo da on reši problem sa električnom energijom - rekli su u Parking servisu.

U ovoj situaciji, kažu u preduzeću, agregat je je jedino rešenje.


Pokrenuta istraga

U Osnovnom javnom tužilaštvu su novinarima Južnih vesti potvrdili da je policija izašla na teren i da im je prosleđen slučaj.

Predmet je kod nas. A. Z. je prijavio policiji buku - rekli su u Tužilaštvu.

Oni dodaju da čekaju pisani izveštaj policije, da bi nastavili sa istragom.

Buka agregata koji strujom napaja poslovnicu "Parking servisa"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zaratustra

    21:01 // 10. 9. 2017.

    Kad smo ovce pa ih i dalje trpimo...

  • Adis

    20:39 // 10. 9. 2017.

    Ako nije tajna, koliko plaćaju kiriju kad nemaju za struju?

  • Ljubiša

    14:48 // 9. 9. 2017.

    Karma na delu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: