Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 5. 9. 2019.

| Društvo

"Parking servis" dobija nove radnike - blagajnike i kontrolore parkiranja

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
javna garaža
Više posla imaju zbog nove javne garaže; foto: JV/J. A.

Još jedno niško preduzeće dobija nove radnike - JKP Parking servis imaće 4 zaposlena više, dva blagajnika i dva kontrolora, a navode da je razlog više posla nakon otvaranja javne garaže "Goran Ostojić" kod Doma zdravlja. To ipak ne znači, kažu nadležni, da će u javnom sektoru Niša biti više zaposlenih, jer se smanjuje broj radnika u Gradskoj upravi.

Gradsko veće, a danas i niška Skupština, uslišili su molbe Parking servisa koji je tražio povećanje broja zaposlenih. Kažu da je nakon otvaranja prve javne garaže u Nišu povećan obim posla i da je 169 zaposlenih malo za nesmetan rad ovog preduzeća.

Od početka rada parkirališta, preduzeće ima velike probleme da obezbedi potreban broj zaposlenih, te iste premešta sa drugih radnih mesta, što je u dužem periodu neodrživo - piše u odluci.

Navode i stručne analize koje potvrđuju da su im potrebni novi radnici - za kontrolu naplate parkiranja na terenu svakodnevno je potrebno 42 kontrolora, a u Parking servisu ih trenutno ima 26. javna garaža Parking servis tražio 4 nova radnika; foto: JV/J. A.

Nedostatak broja kontrolora se direktno odražava na kontinuirano obavljanje komunalne delatnosti zbog koje je i preduzeće osnovano, što negativno utiče na uspostavljanje i održavanje komunalnog reda u oblasti parkiranja - dodaje se u odluci.

Iz Parking servisa navode i da su im potrebna dva blagajnika i dva kontrolora parkiranja kako bi izbegli negativne posledice manjka kontrolora. Zato je usvojeno da dobiju 4 nova radnika, te će ubuduće umesto 169 imati 173 zaposlena.

Takođe, predlaže se smanjenje broja zaposlenih na neodređeno vreme u Gradskoj upravi grada Niša sa 755 na 751 zaposlenih - piše u odluci.

I nakon ovih izmena ostaće isti broj zaposlenih na neodređeno u javnom sektoru Niša - 5.585.

Odluka da ovo niško preduzeće dobije nove radnike isprovocirala je niškog odbornika Branislava Jovanovića.

3.100 obeleženih mesta Parking servis ima u Nišu, a uplaćuje samo 2 miliona dinara Gradu. Direktor prima platu 155.000, a njegov specijalni savetnik isto 155.000. Sad povećavaju za 4 radnika, a već 12 do 15 zatvorenika od skoro radi u Parking servisu. Pod hitno i tu da se uvede javno-privatno partnerstvo - rekao je Jovanović.

Podsetimo, osim Parking servisa, ranije je broj radnika povećan i u "Pčelici" za stotinak, a 30 više zaposlenih dobila je i Gradska uprava i to sve zbog poklanjanja niškog aerodroma. Nedavno je i Direkcija za izgradnju grada Niša dobila 20 zaposlenih koji su u ovo preduzeće prešli iz Uprave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • brrrr

    13:33 // 6. 9. 2019.

    jel to znaci da je bio otvoren konkurs u javnom preduzecu?

  • Ivan

    18:36 // 5. 9. 2019.

    Za svako parking mesto u gradu po jedan kontrolor. Samo bahato.

  • Djunta

    18:18 // 5. 9. 2019.

    Postovani sugradjani,zar ste ocekivali da zaposleni selci sa kvazi diplomama,zaposlene koje na posao dolaze sa Pink i Grand stilom oblacenja,a svi skupa rade u administraciji,popune radna mesta?To je ostavljeno za lepace plakata,na sastancima sns-a.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: