Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 9. 3. 2017.

| Društvo

Parking vrtića zatvoren zbog pasa lutalica

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Pas ispred dvorišta vrtića
Psi ulaze u dvorište vrtića; Foto: Aleksandar Đekić

Već desetak dana roditelji čija deca idu u vrtić u niškom naselju Branko Bjegović parkiraju se na ulici kad svoje mališane dovode i pokupljaju iz obdaništa “Panda”. Osim što se, kažu, stvara gužva i blokira saobraćaj, postoji rizik da dete izađe na ulicu, a sve zbog, tvrde u “Pčelici”, pasa lutalica.

Aleksandar Đekić, koji svoje blizance dovodi u ovaj vrtić, kaže da je bezbednost dece ugrožena time što se parkira na ulici. Kola ispred vrtića "Panda" Postoji rizik da deca izađu na ulicu; Foto: Aleksandar Đekić

Deca su u pitanju, sekunda je potrebna da istrče iz kola na ulicu. Problem je naročito za one koji imaju više dece jer ne mogu da ih izvedu iz kola odjednom. Medni se desilo da, dok sam izvukao jedno dete, drugo je pošlo da izađe na vrata koja su bila okrenuta ka ulici - objašnjava Đekić. 

On kaže da se obraćao "Pčelici" zbog ovog problema, i da je dobio više obrazloženja. Jedno od njih je, kaže, da zakon ne dozvoljava da se koristi parking u dvorištu vrtića, drugo da ustanova ima "kontrolu" zbog čega je parking zatvoren privremeno, a kao treći razlog iz predškolske ustanove su, kaže, naveli pse.

Ja sam viđao više puta pse lutalice kako ulaze u dvorište obdaništa, ali nisam siguran da je to pravi razlog zbog koga je parking zatvoren. Iz "Pčelice" nisam dobio nikakve naznake da će ovaj problem biti rešen - dodaje Đekić.

Devojčica ispred vrtića Foto: Aleksandar ĐekićKako objašnjava zamenik direktora "Pčelice" za sektor vrtića Ivan Todorov psi su kroz parking mogli da uđu u zgradu obdaništa, a na to su se žalili i roditelji. On uverava da će parking biti ponovo otvoren kada psi budu uhvaćeni. 

Imali smo tamo ogroman problem sa kučićima koji preskoče ogradu kada je parking otvoren i zbog toga smo morali da ga zatvorimo. Imali smo 2 dana gore bukvalno lom, jednostavno hoće u vrtić da uđu, čim se otvore vrata trče mada zasada nikoga nisu napali - objašnjava.

U službi “Mediane” koja se bavi zoo higijenom, potvrđuju da u tom delu grada ima puno pasa, naročito kod škole i obdaništa, pa ima i mnogo prijava.

Redovno obilazimo tu lokaciju, svakog petka. Tamo smo uhvatili neke pse, ali ne i ceo čopor. Tu se skupljaju jer je čistina i imamo problem na takvim lokacijama, a psi se razbeže kada dođemo pa nam treba vremena da ih sve uhvatimo - kaže Grozdan Mitić iz “Mediane”.


Psi i oko škole u Durlanu

Mitić dodaje da i oko škole “Miroslav Antić” lutaju agresivni psi, koji trče i laju za prolaznicima.

Imamo 2 crna psa tamo, agresivni su, trče za automobilima i za decom, ali nikako da ih uhvatimo  - objašnjava.

Podsetimo da problem pasa lutalica u Nišu postoji godinama, ali da osim nekoliko divljih, ne postoji gradski azil. Kako su kazali iz gradske vlasti postoji mogućnost da se napravi još jedno privremeno prihvatilište, ali kako su ranije govorili, Niš nema para za uslugu azila, jer bi čuvanje pasa godišnje koštalo više desetina miliona.

Mnogo pasa lutalica, kao i više napada na građane, podsećamo, bilo je i na Starom groblji i u okolini.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • akcija

    08:51 // 10. 3. 2017.

    Komunalci,na posao: sve kazne koje naplatite od onih koji svoje pse izvode na javne povrsine,a ne ciste i od onih ciji psi su bez povodaca i korpi PREUSMERITI ZA AZIL!

  • Blackburn

    21:44 // 9. 3. 2017.

    Vec par dana pratimo vesti o ujedima lutalica,coporima pasa,nemoci dece i ljudi i sklanjanu od sve agresivnijih pasa!
    I,svi oni ,koji su zaduzeni za bezbednost Nislija,jednostavno se pravdaju,slezu ramenima,ravnodusnost se odomacila,postalo sve uobicajeno...
    Ili,svako misli-Nece mene i moje dete?

  • Marko

    14:02 // 9. 3. 2017.

    He potpuno drugacija situacija je u vrticu Leptiric, njihovo dvoriste je puno pasa ali gospode koji ih tu dovode. Na poziv komunalne policije, ispadosmo mi ludi i krivi sto smo ih zvali !!!
    Tako da komunalna policija je najobicnija prevara koju je vlast stvorila da radi ono sto oni hoce a ne ono sto treba !!
    Poverenje gradjana nemaju i treba je sto pre ukinuti !!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: