Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 24. 1. 2017.

| Društvo

Parkiranje “na minut”, a plaćanje na sat

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
parking
Parkiranje "na minut" sa obračunom na sat; foto: S. M.

Iako je od 1. decembra u Nišu moguće parkiranje “na minut”, na računima korisnika piše da su, i pored korišćenja ove opcije, parkiranje ipak plaćali na sat, jer im je vreme parkiranja zaokruženo. U “Parking servisu” potvrđuju da bez obzira na vreme provedeno na parkingu, na kraju meseca se sve zaokružuje na naredni pun sat.

Aplikaciju “start-stop” parkiranja do sada je instaliralo i sa “Parking servisom” ugovor potpisalo 46 korisnika.

Nekima od njih su krajem januara stigli prvi računi, a na Fejsbuku se juče pojavio post jednog Nišlije koji kaže da mu je naplaćeno više od onoga što je prijavio aplikacijom.

Koristio sam crvenu zonu 2 puta, i to jednom sat i 11 minuta i još jednom sat i 51 minut. Zelenu sam koristio jednom 29 minuta - priča ovaj Nišlija.

Međutim, kao što se vidi na računu koji je priložio, njemu je naplaćeno 2 puta za crvenu zonu po 2 sata i sat vremena za zelenu zonu. Drugim rečima, kao da je uplatio redovnu parking-kartu “na sat”.

aplikacija Aplikacija upisuje minute, ali obračun to ne uvažava; Ilustracija; printscreenU “Parking servisu” kažu da se naplata parkiranja putem aplikacije “start-stop” tako i obračunava i da je to regulisano i Opštim uslovima korišćenja aplikacije.

Naplaćuje se tačno vreme provedeno na parkingu, odnosno obračun se formira prema ukupno utrošenim minutima parkiranja koji se sabiraju za svaku parking zonu ponaosob, a nakon toga se obavlja zaokruživanje na naredni pun sat. Do zaokruživanja dolazi ukoliko je korisnik na kraju meseca, kada se sabere ukupna minutaža, imao npr. 100 sati i 50 minuta, tada će se zaokružiti na 101 sat, ili 50 sati i 45 minuta, zaokružiće se na 51 sat - kažu u “Parking servisu”.

I pored toga što se vozačima ne naplaćuje realno vreme provedeno na parkingu, ostvaruje se veća ušteda nego da su svaki put prilikom parkiranja aktivirali redovnu parking-kartu “na sat”, koja je skuplja u svakom narednom satu dok je parkiranje u toj zoni dozvoljeno.

Podsetimo, ova aplikacija je najavljena još početkom 2016. godine, a zvanično je aktivirana 1. decembra prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kud plovi ovaj brod

    15:19 // 25. 1. 2017.

    Ja kupujem mesečnu kartu za II zonu, godinama unazad. Od kad je počeo sneg, nijednom nije očišćena II zona. Kao svaki savesni gradjanin, obratim im se putem maila i pitam, gde da parkiram vozilo, jer mi davalac usluge nije obezbedio uslove koje sam platila... odgovore mi, može u I zonu.
    Sutradan parkiram vozilo u I zoni, gde je bilo očišćeno, posle sat vremena-kazna...KOG DA BIJEM?

    • Logitech

      15:26 // 25. 1. 2017.

      A odmah biste da se bijete?

    • tmujo

      15:25 // 24. 3. 2017.

      redom brate,od glavnog pa nanize.

  • Ivan Milovanovic

    20:04 // 24. 1. 2017.

    Zelena zona pola sata mu je zaokruzena na ceo sat, a crvena ima 2 tarife - za prvi i drugi sat parkiranja - pa je imao 2 puna sata za prvi sat i 51+11=62min za drugi sat, pa je to zaokruzeno na 2 sata. Mislim da ga to buni, pa ispada da se uvek zaokruzuje na ceo sat i da start-stop nema smisla. U ovom njegovom slucaju nije ucario nista. Svaka zona i drugi sat u prvoj zoni se posebno zaokruzuju. Ne

  • pitam se pitam

    19:39 // 24. 1. 2017.

    ko je autor softvera i kako je nabavljen

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: