Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 17. 1. 2018.

| Društvo

Parlić: Nabavka turističkog autobusa Nišlije neće koštati ništa

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Turistički autobus
Parlić ponovo obećao da će u maju kroz Niš prolaziti turistički autobus; foto: Flickr/Billie Grace Ward

Turisti koji budu posetili Niš moći će od maja ove godine da obilaze njegove znamenitosti u autobusu sa otvorenim krovom, tvrdi direktor Turističke organizacije Uroš Parlić, a njegova nabavka građane, kako kaže, neće koštati ni dinar.

Parlić kaže da Nišlije ovog puta zaista mogu da očekuju da će imati turistički autobus, poput onih koji mogu da se vide u svetskim metropolama, i to od proleća.

Uskoro bi trebalo da budu definisani svi uslovi za njegovu nabavku, a Parlić tvrdi da će on “koštati 0 dinara”.

To će biti javno-privatno partnerstvo, imaćemo operatera koji će to da radi. Turistička organizacija će prodavati karte. Autobus će koštati 0 dinara, mi ne kupujemo taj autobus - pojašnjava Parlić.

Privatni operater će ubuduće voziti ture kroz Niš svojim autobusom, objašnjava Parlić, a Turistička organizacija će da raspiše nabavku i propiše uslove kojima će da definiše koliko će biti dnevnih tura, kako će biti obeležene stanice i gde će ih biti.

Sutra baš imamo sastanak sa Sekretarijatom za komunalnu delatnost, njihova pomoć nam je potrebna da bi definisali uslove u konkursu koji će biti raspisan - dodaje Parlić.


"Izvesno je da će autobus od maja voziti turiste"

Iako je već nekoliko puta najavljivao da će građani i turisti busom moći da obilaze znamenitosti Niša, a dosad se to nije ostvarilo, Parlić kaže da je to zato što “ranije nisu imali podršku”.

Par puta sam ispao magarac, najavljivao sam, a onda kad je trebalo da dođe do realizacije onda jednostavno nismo imali podršku - kaže Parlić.

Sada tu podršku imaju, kako kaže, te je izvesno da će se autobus naći na ulicama Niša u maju. Zasad će biti nabavljen samo jedan, ali Parlić kaže da imaju nameru da, ako im se dodeli Tvrđava na upravljanje, naprave električni vozić, koji bi vozio ture i u tom delu Niša.

Podsetimo, turistički autobus bi, kako je ranije najavio Parlić, trebalo da prolazi pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra, a moguće je i da krajnja destinacija bude Kamenički vis, ukoliko autobus bude dovoljne snage da može da izađe do ove tačke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • garca

    15:51 // 18. 1. 2018.

    Kruzna tura:Stocni trg,cvetna pijaca,sljaka,devizno naselje (durlan),vrezinski bazen,gabrovacka reka,ciglana i divlje naselje,staro groblje,gradka deponija,donji pogon MIN.."lepota"!

  • veljko

    11:13 // 18. 1. 2018.

    Kakav maestralan potez za privlacenje turista. Gospodo turisticki radnici grada Niša, prvo trebate da poradite na tome da se ovaj grad turisticki opremi i sredi pa tek onda da ga obilazite otvorenim autobusom. Grad je prljav i neuredjen, samo iz aviona lepo izgleda pa eto vam ideje...

  • samo za zapregu

    11:05 // 18. 1. 2018.

    Ne treba ovom gradu nista,samo dozvoliti da se parkiraju gde hoce,urlaju kad hoce,bacaju djubre gde stignu...Nismo mi za nista sto je normalno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: