Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:10, 24. 4. 2020.

| Društvo

Parodijom protiv nadrilekarstva Željka Mitrovića

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Slavoljub Blagojević atelje Tvrđava
"Vampir plaši virus. To je bar isto toliko naučno potkrepljeno koliko i njegov izum"; foto: print screen

Lečenje virusa korona ozoniranjem krvi, koje propagira vlasnik Pinka Željko Mitrović, stručnjaci su ocenili kao ne samo neproduktivno, već i opasno, ali ovakvo ponašanje niko iz vlasti nije zvanično osudio, a pitanjima o tome se čak “lepila etiketa” politizovanih. Niški umetnik Slavoljub Blagojević u svom dvorištu izveo je parodiju, kojom je efikasnost ozoniranja uporedio sa stavljanjem plastične amabalaže na glavu.

Ovaj umetnik i penzionisani nastavnik likovne kulture ima preko 65 godina, pa mu je zabranjen izlazak iz dvorišta, ali je vreme u samoizolaciji rešio da sebi i svojim komšijama prekrati svojevrsnim edukativnim performansom.

Kako piše Danas, Blagojević govori kako je novi virus došao u Srbiju, a da je veliki naučnik Mitrović, veći od Nikole Tesle i Milutina Milankovića, otkrio način da mu stane na put. Poklopac plastične ambalaže treba staviti na glavu, kako korona ne bi ušla u mozak, a ostatak preko lica, kao vizir.

Performans je moj bizarni odgovor na bizarni "izum" Željka Mitrovića, pre svega mašinu za ozoniranje krvi, kojom je, kako kaže,"prvi u svetu" ukazao na ovaj "metod lečenja" infekcije korona virusom. U ovoj parodiji ja sam maskiran u vampira koji, naravno, pošto je vampir, plaši virus. To je bar isto toliko naučno potkrepljeno koliko i njegov izum – kaže Blagojević za Danas.


Osude stručnjaka, pohvale ministra

Mitrovićevo ponašanje tokom pandemije izazvalo je brojne osude. Sem “lečenja” ozonom, koji se i inače upotrebljava za dezinfenkciju, ali spoljnih površina, on je i delio vizire zdravstvenim radnicima u Srbiji.

Samopromociju je “pokrio” objavljivanjem snimaka, na kojima se vidi kako detaljno objašnjavama ljudima koji bi trebalo da su stručnjaci za to, kako se koriste. Iako su i viziri i ozoniranje krvi izazvali lavinu negativnih komentara, te najavu Nezavisnog udruženja novinara Srbije da će podneti prijavu protiv Pinka Regulatornoj agenciji za elektronske medije, zbog promocije nadrilekarstva, ministar zdravlja Zlatibor Lončar nije osudio ovakve poteze, već je ispričao kako poštuje ljude koji ne beže kada je teško, a da je upravo takav ispao Mitrović.

Ja poštujem ove druge ljude koji se nisu sakrili i koji su aktivniji nego što su bili. Jedan od njih je Željko Mitrović, možda nekome ne odgovara to što deli te vizire - rekao je Lončar.

I dok je nadrilekarstvo krivično delo, a u ovom slučaju ono se propagira na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, još nema najavi nikakvih tužbi za nju, ali je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) otkrio da je poslednjih godina Pink dobio priliku da oko 1,52 milijarde dinara poreskog duga plati na rate, a od države dobio najmanje 1,28 milijardi dinara kredita za izvoz.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Limunko

    22:39 // 24. 4. 2020.

    Mitrović i SNS... Ista ekipa. Najgori su isplivali na površinu. Vlast se smejala pričama o najsmesnijem virusi, posle je pretila grobljima i umiranjem. Za to vreme DJ Zeljko je izbacivao koronu podrigivanjem Fante i skupljao simpatije vlasti ovakvim vulgarnim gestovima. Ali šta očekivati od prostih i vulgarnih ljudi kojima je ljubav prema Srbiji i Srbima izgovor za lični nemoral. Fuj. Najgori su.

  • Sablja 2

    19:22 // 24. 4. 2020.

    Pozdrav za uvazenog umetnika Blagojevica ! Predlazem da mu gradjani Nisa dodele povelju ,kao borcu protiv secikesa,opsenara i lihvara !U kategoriji --podguzne muve--ministar Loncar se umesao u borbu za postolje . Neizvesna i tvrda borba,mnogo ih je a samo tri medalje !

  • ne sme

    12:20 // 24. 4. 2020.

    Sto dr Kon ne kaze sad nesto?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: