Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 19. 7. 2022.

| Društvo

Pas "heroj, a ne zločinac": Branio vlasnika - tvrde iz udruženja, policija još ne zna detalje napada u Nišu

Autor:T. T. Izvor:Južne vesti
policija
Još nema informacija iz policije; foto: T. T.

Prošlo je četiri dana kako je muškarac napadnut na Obilićevom vencu u Nišu, a iz policije još nema informacija koje su bile okolnosti tog događaja. Jedino sigurno je, kažu iz policije, da ga je ujeo pas, dok iz Društva za zaštitu životinja navode da pas nije napao i izujedao svog vlasnika, već da ga je branio od napadača.

Muškarac je sa teškim povredama u petak prebačen u bolnicu, a kakvo je njegovo trenutno stanje ne oglašavaju se i ne odgovaraju na pitanja iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

O ovom slučaju i iz policije kažu da nemaju konkretne informacije, pa nisu potvrdili verziju događaja u kojoj je Nišliji neko naneo ubodne rane te večeri. Jedino što su naveli je da je muškarca ujeo pas, ali su bez odgovora o okolnostima kako se to desilo i šta se pre toga dogodilo.

Na to da je pas ujeo čoveka, reagovala su i udruženja, pa Svetlana Avramović Dejanović iz niškog Društva za zaštitu životinja ističe da je pas hteo da ga spasi te večeri i da ga on nije napao.

Pas je branio muškarca, to je i njegov tata rekao, onoliko koliko je mogao. Onda je došla policija i tako su vezali psa da je to bilo tužno za gledanje. Pas je i sada gore tužan i traumiran. Pas ga nije izujedao, on ga je branio, ne smemo tako osuđivati nekoga ko ne može da se brani, a to je jadna životinja - poručuje Avramović Dejanović.

Slučaj je izazvao različite verzije na društvenim mrežava, a jedna od njih je i od gradonačelnice Dragane Sotirovski. Ona je na zvaničnom Fejsbuk profilu napisala da je pit bul izujedao vlasnika i da ga je on izveo bez zaštitne korpe.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Beograd

    16:03 // 20. 7. 2022.

    Branio ga i znamo posle kako je izgledao, a tek da ga nije branio sta bi onda bilo, haha pa ovo nema nigde.

  • Roko Kinolog

    08:27 // 20. 7. 2022.

    Spomenik u centru, tri puta prirodna veličina za kerinu. Ništa manje.

  • dr jakov Zlatar

    08:01 // 20. 7. 2022.

    A za tog, što je "branjen", na obilićevom vencu svi znaju ko je.Čak i policija.Poznat je i njima.Po više zakonskih osnova.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: