Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 30. 10. 2017.

| Društvo

Patrijarh uručio orden Svetog Save gradonačelniku Leskovca

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
Uručenje ordena gradonačelniku Leskovca
Foto: gradleskovac.org

Prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović odlikovan je ordenom Svetog Save drugog stepena, koji mu je, na liturgiji u Jašunjskom manastiru Sveti Jovan Preteča, uručio patrijarh srpski Irinej.

Zbog toga što je, kako kažu, pružio nesebičnu materijalnu pomoć prilikom obnove manastira Svetog Jovana u Jašunji, ali i drugih svetinja na području grada Leskovca, Arhijerijski sinod odlučio je da odlikuje Cvetanovića.

Za delatnu ljubav prema svetoj majci crkvi, naročito pokazanu njegovim davanjem nesebične materijalne pomoći prilikom obnove svetinja - naveli su u obrazloženju.

Predlog o odlikovanju Cvetanovića dao je episkop niški Arsenije, a orden Svetog Save, u tri stepena, dodeljuje se od 1985. godine duhovnim i svetovnim ljudima za naročite zasluge za srpsku pravoslavnu crkvu.

Osim gradonačelnika Leskovca, ordenom Svetog kralja Milutina, odlikovana je i Skupština Grada Leskovca, kao i šef odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojan Tojaga i preduzetnici Goran Đokić i Bojan Đokić.

Niški episkop Arsenije povelje zahvalnosti, za doprinos obeležavanju pet vekova manastira Sveti Jovan u Jašunju, dodelio je direktorki Narodnog muzeja Miri Ninošević, kustosu Veroljub Trajkoviću i Nenadu Cvetkoviću.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sale

    11:55 // 31. 10. 2017.

    Orden Svetog Save... eeej kome bre?... nije li vas sve sramota (namerno malo v). Ne znam koga bih stavio na drugo mesto političare ili popove ali je ova slizana kombinacija definitivno za mesto broj 1. Kao što se krstim sa 3 prsta, ovo je za "3 x fuj".

  • ovo je

    09:38 // 31. 10. 2017.

    sramota, kako Vas nije sram ? U čije ime ga odlikujete?

  • Dragoljub J.

    09:37 // 31. 10. 2017.

    Naša je crkva na putu da svojim račundžijskim ponašanjem, problematičnim stavovima i sklonošću da zataškava sopstvena nepočinstva (čitaj: licemerje, farisejstvo i srebroljublje) u dogledno vreme izazove stvaranje neke vrste protestantske alternative kod Srba. Ove besmislene indulgencije kao vrsta sračunatih ustupaka političarima koji glume ktitore i vernike, vrhunac su njihovog moralnog posrtanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: